În Straja, prima gondola a fost montata si a intrat în probe


Peste numai o luna, turistii vor urca în statiunea Straja cu o moderna telegondola. În plus, în munte vor avea parte de un telescaun nou – nout. Lucrarile de modernizare a statiunii Straja – Lupeni avanseaza cu pasi repezi. Asta desi Executivul nu a  decontat, înca, lucrarile deja executate.

 

Primarul municipiului Lupeni, Cornel Resmerita, a precizat, însa, ca proiectul merge înainte, iar în octombrie telegondola care a luat locul telescaunului ce mergea din Lupeni în Straja va fi data în folosinta.

 

„Deja a fost montata o gondola, de proba, si se fa drumuri cu ea, pentru a vedea si unde sa fie amplasate celelalte gondole”, a declarat primarul Resmerita.

 

În plus, de la cabana veche si pana sus, în munte, transportul va fi asigurat de un telescaun nou – nout, a carui constructie va fi, de asemenea, finalizata pana va începe sezonul de schi. Noua instalatie de transport pe caclu este doar o parte a proiectului de modernizare a statiunii Straja, în valoare de peste doua mii de miliarde lei vechi. Telegondola va avea 46 de

 

cabine cu cate 8 locuri, iar in proiectul general este cuprinsa constructia a trei telescaune, unul de 6 locuri si doua de 4 locuri. În plus, 6 partii vor

 

fi modernizate, în timp ce Salvamontul si Jandarmeria montana vor avea sedii

 

moderne.

 

Carmen Cosman

Advertisements

3 comentarii la „În Straja, prima gondola a fost montata si a intrat în probe

 • 7 septembrie 2012 la 09:45
  Permalink

  venise cineva cu ideea unei linii electrice de tramvai care sa uneasca petrila de uricani .
  in conditiile in care carburantul se secumpeste si deci si transportul in comun nu credeti ca ar fi oportuna circulatia cu troleibuzul in valea jiului????
  UN PROIECT COMUN AL TUTUROR PRIMARIILOR DIN VALE. CE ZICETI FRATILOR ?

 • 7 septembrie 2012 la 15:53
  Permalink

  Da e adevarat ce am propus pe calea internetului dar nu se vrea de catre nici o Primarie,deoarece fiecare vrea sa aiba controlul -nu se gandesc la populatie ==un pret mai mic si spatiu mai mare intre pasageri –poate le place sa circule precum oile ingramadite si mirosind sudoarea unul altuia.

 • 8 septembrie 2012 la 00:48
  Permalink

  Ti-ai gasit,cine sa faca asa ceva ? Am avut regie de transport pe Vale ce asigura
  legatura intre Uricani si Petrosani din 20 in 20 de minute de la 5 dimineata pana seara la 24,cu regim de abonament si reduceri pentru persoane cu dizabilitati,cine a facut naveta in anii 70 stie bine despre ce vorbesc,societate care a fost desfinta ca sa faca loc „privatilor” de maxi taxi,care merg cand vor si cum vor,fara abonamente si alte facilitati,de confort ce sa mai zic.Asa ca chestia cu tramvaiul chiar daca e viabila nu are loc de asa zisi privati,din a caror spaga traiesc mai marii primariilor din Vale.Daca vreti transprt local,accesibil pentru toti,mutati-va in alta tara ,la noi nu se poate din motive de SPAGA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Comentariile sunt închise.