Echipa de fotbal AS Energeticianul,  fostã ACS Sirineasa, îsi va disputa meciurile  oficiale din Liga a II-a pe stadionul de la Petrosani. Consiliul Local al municipiului Petrosani a aprobat noile taxe care vor fi percepute echipei de  fotbal.
Astfel, închiriere mini hotel – 10 lei/zi/persoanã, taxã închiriere teren fotbal sintetic/gazon natural – 30 lei/orã. Conform proiectului de hotãrâre, tariful pentru închirierea bazei sportive este de 125 lei/orã pentru partidele oficiale disputate pe terenul central, iar taxa pentru terenul 3 va fi de 5 lei/orã.
„Analizând Expunerea de motive nr. 282/2018, întocmitã de consilierii locali Mihai Barbu, Valeriu Butulescu, Iulian Codreanu, Vlad Lãutaru, Eusebiu Durbacã, Nicolae llias, Carmen Negriei, Viorel Pascu, Mihail Radu, Ioan Rus, Milu Vladislav, prin care se propune modificarea si completarea HCL nr. 117/2015 privind aprobarea unor taxe percepute de Clubul Sportiv Municipal Jiul Petrosani, pentru închirierea unor bunuri care apartin Complexului Sportiv Jiul Petrosani, Consiliul Local a hotãrât sã aprobe modificarea art.1, lit. „b” si „d” din HCL nr.117/2015. Si anume taxa închiriere mini hotel 10 lei/zi/persoanã, taxã închiriere teren fotbal sintetic/gazon natural – 30 lei/orã cu ocazia desfãsurãrii unor turnee pe duratã mai multor zile sau pentru antrenamente (terenurile nr,1 si nr.2).  Aprobã si  completarea art.1, lit, „a”, din HCL nr. 117/2015f care va avea urmãtorul cuprins: taxã închiriere bazã sportivã: 3.000 lei/zi, respectiv 125 lei/orã, pentru terenul central. Aprobã  completarea art.1 din HCL nr.117/2015, cu o nouã literã, litera „eH”, care va avea urmãtorul cuprins: taxã închiriere pentru terenul nr. 3: 5 lei/orã. Taxele mentionate la articolul precedent, întrã în vigoare la data  adoptãrii si se vor face venit la bugetul  propriu al Clubului Sportiv Municipal Jiul Petrosani, care va monitoriza orele pentru care se efectueazã închirierea, dar si  valoarea încasãrilor. Consiliul local are obligatia sã sprijine sportul pentru toti si sportul de performantã si sã asigure conditiile organizatorice si  materiale de practicare a educatiei fizice si sportului în comunitatea localã. De asemenea, are obligatia de a asigura cu  prioritate, copiilor de vârstã prescolarã, tinerilor si persoanelor în vârstã, conditii pentru practicarea exercitiului fizic, în vederea integrãrii sociale. Având în vedere faptul cã nu a fost prevãzutã posibilitatea închirierii terenului central doar pe durata partidelor, precum si o taxã diferitã pentru antrenamente pe terenurile 1, 2 si 3, consilierii au propus completarea hotãrârii. Totodatã au propus reducerea taxei pentru închirierea mini hotelului la suma de 10 lei/persoanã/zi, în considerarea celor care preced, precum si pentru a face mai atractivã folosirea bazei sportive de cãtre potentialii investitori”, aratã  documentul aprobat de Consiliul Local al municipiului Petrosani.
Monika BACIU