Admiterea la Universitatea din Petrosani se va realiza atât la centrele clasice, cât si online. Noutatea constã în faptul cã din acest an, centre de admitere vor fi organizate în mai multe localitãti din judetul Gorj, dar si în judetul Vâlcea.
Imediat dupã afisarea rezultatelor finale ale examenului de bacalaureat, iar tinerii care vor sã urmeze cursurile Universitãtii Petrosani se pot înscrie si de acasã, din fata calculatorului.
Reprezentantii institutiei de învãtãmânt superior din  Valea Jiului vor astfel sã îi scuteascã pe viitorii studenti de o deplasare la Petrosani.
“Studentii se pot înscrie online sau aici, la noi la Universitate, am demarat aceastã descriere online pentru a scuti studentii de deplasãri la universitate, urmând ca dupã ce sunt declarati admisi sã aducã diplomele în original. Încercãm sã intrãm în rândul universitãtilor care oferã aceste  posibilitãti”, a declarat prof. univ. dr. ing. Radu Sorin Mihai, rectorul Universitãtii Petrosani.  În plus, Universitatea din Petrosani va avea centre de înscriere atât în judet, cât si în judetele Gorj si Vâlcea.
“Vrem sã deschidem un centru de admitere la Târgu Jiu, Deva, Hunedoara, unde suntem în tratative, la Bumbesti Jiu si la Horezu, tocmai pentru a facilita înscrierea viitorilor studenti. Astfel este mult mai simplu si pentru ei”, a mai spus sursa citatã.  La Universitatea din Petrosani sunt disponibile  24 de specializãri de licentã,  22 de domenii de master si  cinci domenii de doctorat.
“Taxele le-am lãsat la un nivel foarte scãzut, sunt cele mai mici din tarã. La studiile universitare de licentã taxa este de 1800 de lei pe an, la master taxa este 2400 lei, iar la doctorat este de 3500 de lei”, a mai spus rectorul Universitãtii din Petrosani.  Universitatea din Petrosani îi asteaptã pe viitorii studenti cu o gamã variatã de programe  universitare de licentã, masterat si doctorat. Prima sesiune de admitere va avea loc în luna iulie, iar o a doua, pentru locurile rãmase disponibile,  va fi programatã pentru luna septembrie.
Monika BACIU