Minerii dusi cu forta la mitingul de la Bucuresti? Un grup civic a lansat un site unde oamenii pot reclama presiunile care se fac asupra lor pentru a participa la mitingul organizat de Partidul Social Democrat.
Grupul civic Geeks for Democracy a lansat site-ul MitingcuJapca.ro unde cetãtenii pot posta mãrturii despre eventualele presiuni la care sunt supusi pentru a participa la mitingul PSD de sâmbãtã, 9 iunie.
”Deja sunt semnale cã anumite persoane din administratia localã fac presiuni pentru a aduce oameni la Bucuresti. Abuzând astfel de pozitia lor publicã. Dacã ai  trecut printr-o astfel de situatie sau stii pe cineva care este supus presiunilor, completeazã formularul”, scrie pe site-ul lansat de grupul civic.

Potrivit reclamatiilor, minerii de la Lonea ar urma sã fie dusi la mitingul de la Bucuresti.
“Directorul întreprinderii a dat o directivã cãtre sefii de sectoare ca 25 de masini a câte 5 oameni fiecare sã meargã la mitingul PSD. Oamenii sunt obligati sã meargã pentru a-si pãstra functia. Probabil acelasi ordin l-au primit si directorii celorlalte exploatãri miniere din Valea Jiului, toti fiind numiti politic”, este unul dintre mesaje.
Un alt mesaj, face referire la acelasi lucru. Un utilizator sustine cã este constrâns sã participe la miting.
„Mi s-a adus la cunostintã oarecum cã postul meu depinde de cei care sunt la guvernare si am datoria de a-i sustine drept multumire”, aratã un alt mesaj.
Pe acelasi site sunt mesaje care aratã si implicarea autoritãtilor locale în mitingul  organizat de PSD.  Sâmbãtã, de la ora 20:00, în Piata Victoriei va avea loc un miting pro-democratie, a anuntat Liviu Dragnea, presedintele PSD.
Monika BACIU