Instanta de la Tribunalul Hunedoara a stabilit un prim termen de judecatã pentru datã la care se va dezbate cererea unui creditor în ceea ce priveste declararea insolventei Complexului Energetic Hunedoara.
O societate din judetul Ilfov cere insolventa Complexului Energetic Hunedoara. Arteca Jilava  solicitã instantei de la Tribunalul Hunedoara declararea insolventei societãtii energetice. Tribunalul Hunedoara a fixat termen de judecatã data de 13 iunie.  Complexul Energetic Hunedoara se aflã într-o situatie criticã. Ministerul Energiei aratã cã activul net contabil este de minus 2.071.327.883 lei. Riscul ca societatea sã intre în faliment este iminent.
“Riscul de insolventã/faliment – este cel mai mare risc cu care se confruntã societatea. Orice mãsuri de restructurare/ reorganizare s-ar implementa la nivelul societãtii, odatã cu o eventualã intrare în insolventã,  sã fie stopate”,  aratã ministerul.  Între timp, litigiul de la Înalta Curte de Casatie si Justitie a ajuns la final. Curtea Supremã a respins, definitiv, cererea de interventie depusã de Adrian Jurca, presedintele Sindicatului Noroc Bun. Dosarul insolventei se poate relua la Curtea de Apel Alba Iulia.
Monika BACIU