Termocentrala de la Mintia nu poate obtine acordul integrat de mediu. Ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu, sustine cã termocentrala de la Mintia nu poate obtine avizul de mediu tocmai din cauza nerealizãrii investitiilor necesare în acest sector.
Oficialii Complexului Energetic Hunedoara au solicitat emiterea avizului de mediu, însã în zadar date fiind conditiile actuale.
”Deoarece CEH – SE Deva Mintia nu a realizat investitiile de mediu, nu sunt îndeplinite conditiile prevãzute de Legea 278/ 2013 privind emisiile industriale, pentru a fi parcursã procedura de emitere a AIM. Având în vedere litigiile aflate pe rol, pentru evitarea unei dispozitii de încetare a activitãtii la Sucursala Electrocentrale Deva – Mintia, Agentia pentru Protectia Mediului Hunedoara a evitat respingerea solicitãrii de emitere a AIM pentru IMA 2 si IMA 3,  procedând la solicitarea unor completãri.  CEH – Sucursala Electrocentrale Deva – Mintia a transmis un rãspuns, dar acesta nu este în mãsurã sã aducã clarificãrile necesare pentru a putea continua procedura de emitere a AIM”, aratã  ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu. Garda de Mediu a dispus în anul 2015 suspendarea activitãtii termocentralei. De atunci, oficialii CEH încearcã în instantã anularea procesului verbal. În mai va avea loc un nou termen în acest dosar.
Monika BACIU