CFR anuntã reduceri la cãlãtoriile cu trenul pentru copii si elevi. În contextul  vacantei elevilor  prilejuitã de Sãrbãtorile Pascale, CFR Cãlãtori reaminteste cã pentru cãlãtoria cu trenul, copiii cu vârsta de pânã la 5 ani beneficiazã de transport gratuit, iar cei cu vârsta cuprinsã între 5 si 10 ani de 50% reducere din tariful de transport.
Copiii pânã la 10 ani beneficiazã de urmãtoarele facilitãti pentru cãlãtoria la vagonul clasã (clasa  1 si a 2-a):
– pânã • la 5 ani împliniti, dacã nu se cere loc separat, cãlãtoria este gratuitã;
– pânã la 5 ani, dacã se cere loc separat, si pentru cei între 5 si 10 ani împliniti se acordã reducere 50%;
• La trenurile cu regim de rezervare, tariful tichetului de rezervare a locului se plãteste integral; •
Grupurile de minim 20 de copii – inclusiv personalul didactic, medico-sanitar si administrativ însotitor (maxim o persoanã la 10 copii), organizate prin unitatea de învãtãmânt sau prin inspectoratele scolare, beneficiazã de o reducere de 50% din tariful tren Regio si InterRegio, la clasa a 2-a.
Documentele în baza cãrora elevii beneficiazã de  reducerea de 50% / gratuitate la cãlãtoria cu trenul sunt: carnetul de elev, care va avea înscris pe prima filã CNP-ul elevului, sau adeverinta doveditoare pentru elevii claselor pregãtitoare si copia certificatului de nastere, dupã caz, care vor fi vizate pentru anul scolar în curs de cãtre conducãtorii unitãtilor de învãtãmânt;
Diana Mitrache