Sezonul de iarnã se apropie de final. Dacã la poalele muntilor care strãjuiesc Valea Jiului, primãvara îsi face simtitã prezenta, nu acelasi lucru se poate spune si despre zonele situate la altitudini mai mari.
În Straja, stratul de zãpadã mãsoarã peste un metru. Conditiile sunt încã bune pentru practicarea sporturilor de iarnã, însã reprezentantii domeniului schiabil se pregãtesc de încheierea sezonului. În acest sens, într-una din zilele viitoare, în Straja se va schia gratis.
“Încã avem multã zãpadã. Sperãm sã nu se încheie si sezonul. Într-una din zilele viitoare se va schia gratuit în Straja si atunci vom încheia sezonul, desi avem peste un metru zãpadã pe pârtiile din Straja”, a declarat Emil Pãrãu.
Cu peste 20 de procente a crescut numãrul turistilor care au ales Straja ca destinatie turisticã. În Straja au fost amenajate parcãri si parcometre si nimeni nu a mai urcat cu masina personalã pânã în apropierea pârtiilor. A fost o investitie a administratiei locale, iar primarul Lucian Resmeritã a declarat cã aproape si-a scos investitia în parcometrele montate la începutul sezonului.
Monika BACIU