Lupenenii care locuiesc în cartierele Tineretului sau Viitorului vor fi inclusi într-un program de reconversie profesionalã. Acestia sunt asteptati la sediul primãriei Lupeni, începând de sãptãmâna viitoare. Cursurile sunt gratuite.
“Vã asteptãm la sediul Primãriei Lupeni începând cu 13.03.2018, de luni pânã joi, între orele 10:00-15:00 pentru a vã înscrie gratuit la programele de formare profesionalã continuã din cadrul proiectului. Participarea la programele de formare profesionalã este subventionatã cu 5 lei/orã, programele fiind adresate locuitorilor cu domiciliul în cartierele Tineretului (blocurile D1, D2, D3, D4, B10, B11, G8) sau Viitorului (blocurile M1, M1B, B5, K2B)”, aratã autoritãtile locale.
Cursurile sunt efectuate în mai multe domenii si au o duratã cuprinsã între 3 si 5 luni. Astfel, se vor oferi calificãri pentru: zugrav, ipsosar, tapetar, vopsitor (5 luni), brutar patiser preparator fãinoase (5 luni), lucrãtor în morãrit si panificatie (3 luni), îngrijitor bãtrâni la domiciliu (3 luni), îngrijitor copii (3 luni), confectioner ansamblator articole din textile (3 luni), lucrãtor în structuri pentru constructii (3 luni). Un proiect de peste 26 de milioane de lei pentru comunitãtile marginalizate va fi implementat, în urmãtorii 3 ani, în municipiul Lupeni. Acesta se adreseazã comunitãtilor marginalizate din cartierele Viitorului si Tineretului. “Bahtalo! Împreunã combatem sãrãcia si discriminarea”  este numele proiectului prin care autoritãtile locale, alãturi de parteneri privatI îsI doresc sã reducã sãrãcia.
Monika BACIU