Lucrãrile la Gara din Petrosani se reiau în martie

Peste câteva zile vor fi reluate lucrãrile de reabilitare a gãrii din Petrosani. Viorel Pascu, cel care s-a judecat cu CFR Cãlãtori sustine cã în scurt timp, poarta de intrare în Valea Jiului, pe calea feratã, se va alinia standardelor de normalitate.
“Aflat cu treaba în zona Statiei CFR Cãlãtori Petrosani, sau mai clar, Gara Petrosani, m-am gândit sã vã prezint ultimele noutãti, în ceea ce priveste lucrãrile de reabilitare. Am vorbit cu personalul de conducere al Gãrii Petrosani si vestile sunt bune. Gazul metan este functional la etaj unde s-au montat ferestre de termopan, iar la parter, structura peretilor si a tavanului este consolidata. Peroanele si pavimentul din fata Gãrii are asfalt. Lucrãrile se reiau din  1 Martie si este estimat cã se vor finaliza în primãvara aceasta cu: birouri moderne pentru personalul Gãrii, sala de asteptare cu climat corespunzãtor, toalete la standarde de civilizatie si case de bilete. Toate în aceeasi clãdire, cum a fost odatã. Cred cã noi, cetãtenii Vãii Jiului, meritam sã scãpãm de umilintã celor 28 de ani, cu Gara Petrosani”,  spune Viorel Pascu.
În anul 2015, ANPC a amendat Compania Nationalã de Cãi Ferate, Regionala Timisoara, pentru starea gãrii din Petrosani. Autoritãtile locale de la Petrosani, consilierii locali, dar si cetãtenii au ridicat de nenumãrate ori problema gãrii din localitate care se aflã într-o stare deplorabilã. 2,5 milioane de lei costã lucrãrile de reabilitare a gãrii din Petrosani. 147 de ani se împlinesc de la darea în folosintã a gãrii, iar în acest secol si jumãtate au fost efectuate mici lucrãri de întretinere.
Monika BACIU

3 thoughts on “Lucrãrile la Gara din Petrosani se reiau în martie

 • 22 februarie 2018 at 19:30
  Permalink

  Multumim domnule Viorel Pascu , dar avem unele indoeli in privinta terminari lucrarilor de modernizare a Gari Petrosani ca stim noi locuitori vaii jiului ca a mai fost inceput lucrarile acum multi ani dar nu sau mai finalizat . Doamne Ajuta , sa vedem o Gara frumoasa la Petrosani !

  Reply
 • 23 februarie 2018 at 08:14
  Permalink

  Nu vreau sa fiu carcotas, dar eu cred ca gara din Petrosani veche de peste 100 de ani trebuia sa fie inclusa pe lista monumentelor istorice. Iar aceasta reabilitare cu termopan si alte lucruri, am dubii, se ignora valoarea istorica a acestei gari. Am poze vechi cu aceasta gara care, restaurata mai bine zis aducea un plus valoare orasului. Doar o modernizare e doar o modernizare, e bine ca se face, dar valoarea istorica dispare…..
  Multumesc.

  Reply
 • 15 iulie 2018 at 14:56
  Permalink

  sunt o persoana, care s-ar bucura enorm de anumite modificari efectuate in acel oras frumos inconjurat de munti, aer curat,si anume gara care este foarte importanta dar si acel mizerabil pod de trecere peste linii spre oras. Pentru consilierii orasului PETROSANI,inclusiv conducerii primariei, i-asi invita sa vada cit de frumos este podul de la SIMERIA,oare nu s-ar putea realiza si la PETROSANI acelasi lucru, sper ca opinia mea sa fie auzita si citita de cei mari.multumesc

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *