Evenimentul, care are loc duminicã, 21 ianuarie, organizat de Scoala de Schi Parâng si sustinut de Primãria Municipiului Petrosani îsi propune sã aducã în statiune sute de copii în acest sfârsit de sãptãmânã.
Serbarea este o premierã pentru statiunea de deasupra Petrosaniului si se doreste transformarea ei într-o traditie.
”Avem zãpadã din belsug, ninge ca-n povesti, pârtiile se pregãtesc si se pun la punct si ultimele detalii pentru un weekend perfect în Statiunea Turisticã Parâng.
Sfârsitul de sãptãmânã aduce un eveniment în premierã pentru statiunea turisticã din Petrosani, în centrul atentiei fiind ”piticii”. Astfel, de ”Ziua Mondialã a Zãpezii”, copiii cu vârste între 4 si 14 ani vor beneficia lectii gratuite de schi, snowboard ori pot sã încerce o sanie de concurs pe o pârtie oficialã”, spun organizatorii.
Potrivit primarului municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi, municipalitatea oferã acces gratuit copiilor la instalatiile de transport pe cablu. În plus, administratia localã pregãteste pârtiile astfel ca turistii care urcã la schi sã gãseascã pârtiile în conditii perfecte. Organizatorii evenimentului spun si cã o serie de surprize pentru cei mici, dar si o petrecere în toatã regula.
Maximilian Gânju