Nu mai putin de 50 de oameni ar putea sã se angajeze vineri la bursa ce are loc doar la Petrosani.  Unul dintre cei mai mari angajatori privati din judetul Hunedoara vine la agentia din Valea Jiului, vineri, pentru a recruta someri. Este vorba despre reprezentantii fabricii chineze de biciclete, care vor sã mai angajeze oameni din zona noastrã. Asta, dupã ce deja aproape 50 au fost selectati la Petrila, anul trecut.
„Organizãm o bursã, la agentia din Petrosani, la solicitarea unui angajator. Este vorba de Societatea Eurosport DHS din Deva, care doreste sã angajeze oameni din Petrosani si Petrila. Este un angajator cu numãr mare de salariati, a mai fost la Petrila, de unde deja fac naveta la Deva mai multe persoane. Asigurã transportul si salariul este bun”, a spus Judith Babtan, sefa ALOFM Petrosani.
Somerii sunt asteptati vineri de la ora 10.00 si trebuie sã stie cã nu se cautã doar cei care au calificare.
„Nu pun conditii de calificare. Dacã avem lãcãtusi care cunosc meserie, pot fi angajati pe post, dacã nu, sunt angajati ca operatori. Nu se solicitã calificare”, a mai precizat sefa ALOFM Petrosani, care a înstiintat somerii aflati în grupul -tintã.
Firma româno-chinezã face angajãri pentru fabrica de la Sântuhalm si somerii sunt transportati la si de la locul de muncã cu masinile acestei societãti, însã, salariul este atractiv. Toti cei care doresc un job, pot veni vineri dimineatã la întâlnirea cu angajatorul.
Diana Mitrache