Cu un punctaj aproape de maxim, proiectul Grupului de Actiune localã al municipiului Vulcan s-a clasat pe locul ÎI în topul national, iar din primãvarã vor veni si banii. Primarul Gheorghe Ile vorbeste despre o reusitã ce va crea noi locuri de muncã, va angrena cele mai defavorizate comunitãti într-un proces de dezvoltare pe termen lung, iar initiativa va fi valabilã pentru 5 dintre cele mai sãrace cartiere.
„La acest proiect s-a lucrat serios si am implicat tot personalul primãriei, care avea atributiuni si partenerii nostri de la Timisoara si Brad au fost oameni seriosi si au venit si am lucrat împreunã. Pentru municipiul Vulcan este extraordinar de important, pentru cã, acele zone care au fost cuprinse în acest proiect, cele 5, pot beneficia de fonduri europene, pentru dezvoltarea lor ”, a spus Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.
Proiectul este finantat din fonduri europene si primãria are o contributie micã, parteneri în acest proiect fiind un ONG si un institut din Timisoara. Este vorba de firma Interlog Com SRL din Brad si de o asociatie, un ONG – Institutul Intercultural Timisoara. A fost scris în noiembrie 2016 si valoarea lui este de 220.000 de lei, din care administratia localã dã undeva la 1.800 de lei
„Deja fiind proiectul finalizat, primãriile au fost anuntate si în primãvara acestui an cred cã vom putea da drumul la proiectãri”, a mai adãugat primarul din Vulcan. Primãria va face parteneriat cu acest Grup de Actiune Localã si va gândi strategia de dezvoltare. Apoi, timp de 5 ani, vor fi implementate proiecte finantate din bani europeni, sumele fiind de pânã la 7 milioane de euro. Valoarea exactã a proiectului este de 220.528,03 de lei, din care administratia localã dã aproximativ 1.801,91 de lei, partenerii având si ei o parte din co-finatare de 4.321,72 de lei. Banii sunt pentru întocmirea strategiei de dezvoltare localã, dar se cere pentru cele 5 zone marginalizate o strategie concretã si cei de la Ministerul Dezvoltãrii au cerut inclusiv o consultare a populatiei din aceste zone. În plus, cei ce locuiesc acolo sunt cooptati ca parteneri, voluntari.
Diana Mitrache