Urmeazã liceul la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida, la o clasã specialã si, fie cã sunt în clasa a IX-a, a X-a sau a XI-a, pentru ei efortul de crea un lucru interesant este urias. Sunt tineri cu dizabilitãti, dar care au scos din mâinile lor adevãrate opere, cu care se mândresc.
Nu au vrut sã iasã în prim-plan si i-am gãsit într-o clasã alãturatã, acolo unde asteptau sã plece acasã si îsi studiau curiosi cadourile primite de la voluntarii de la Crucea Rosie. Unul cerea atentie, altul a vrut sã îmi explice cã va pleca acasã cu o masinã, iar altii erau fericiti cã au musafiri. Munca la aceastã clasã este solicitantã, însã, rezultatele se vãd.
Acesti tineri nu sunt la prima încercare, dar de aceastã datã au reusit sã încropeascã o adevãratã expozitie cu produsele lor.
„Este o expozitie foarte pretioasã pentru noi, pentru cã ei au pus foarte mult suflet în lucrãrile realizate. Noi încercãm sã le cultivãm dragostea pentru frumos si lucrul fãcut din mâna lor si nici nu vã închipuiti câtã satisfactie au copiii, când realizeazã asemenea lucruri. A fost si greu si frumos si mai putin frumos, dar acum pot spune cã am avut tot felul de momente”, a spus Luminita Vintan, profesor coordonator al acestor clase de la Colegiul Dimitrie Leonida.
Acesti tineri au depus un adevãrat efort ca sã facã un fãras, pe care l-au creat din tablã, l-au pictat si au fãcut din el un adevãrat cadou. Au lucrat metaloplastie si tablourile realizate de ei sunt minunate. Au cusut traiste specifice zonei noastre si au asamblat bucãti de zãpadã artificialã sub forma unor Mosi Crãciun, ori chiar au creat un om de zãpadã din pahare de plastic.
La rândul lor, însã, au primit cadouri de la Crucea Rosie. „Noi am venit cu cadouri pentru acesti copii. Au fãcut niste obiecte extraordinare, din tot sufletul, cu drag, am primit si noi cadouri de la ei si putem spune cã sunt superbe”, a spus Cristina Sîrbu, presedintele Organizatiei  Crucea Rosie Petrosani.
Nu mai putin de 36 de tineri cu dizabilitãti sunt la acest liceu, iar de aceastã datã, toate creatiile lor ajung la pãrintii lor, profesorii de la aceastã scoalã, sau le vor dãrui cu drag, tuturor celor ce vor veni pe la ei, pânã la vacantã.
Diana Mitrache