Sub genericul „Scoala pãrintilor”, mai multi specialisti de la Caritas cautã sã descifreze tainele educatiei pentru cei mici, dar si sã îi facã pe pãrinti sã înteleagã dacã si când gresesc.
De ce mint copiii? A fost o primã temã la care pãrintii din Petrila si Petrosani au avut de rãspuns, iar dezbaterile au vizat modul în care adultii ar trebui sã actioneze în acest caz. Ce faci când atributiile de pãrinte nu mai pot fi gestionate si cum ar trebui sã faci? Asta cautã specialistii sã afle în acest proiect, în care tocmai pãrintii sunt cei educati.
„Credem cã, toti pãrintii, indiferent de locul în care trãiesc, de statutul lor, de mediul înconjurãtor, au nevoie de informatii pentru a construi niste relatii puternice si sãnãtoase cu copiii lor. Pot afla aici  informatii, care sã îi ajute sã gestioneze situatiile cu care se confruntã în experienta lor de a fi pãrinti, dar si modalitãtile de a la a gestiona, dacã vorbim de  crize de furie, de violentã, mergând pânã la a întelege emotiile copiilor si a  corecta comportamentele nedorite”, a spus Daniela Cojocaru, psiholog al Asociatiei Caritas, coordonatoare a proiectului.
Împãrtiti pe grupe, pãrintii sunt pusi în fata unor teme ce îi frãmântã pe ei si pe cei mici si asa aflã cum sã gestioneze totul, acasã. „Am avut deja 3 întâlniri. Modulul nostru cuprinde mai multe ateliere de lucru pentru pãrinti si am reusit sã îi aducem împreunã cu ajutorul unor parteneriate pe care le avem cu Scoala I.G.Duca si Scoala I.D Sîrbu. Doar pãrintii sunt invitati sã aducã informatii, sã beneficieze de informatii si sã aibã un timp împreunã. Ultima întâlnire a vizat minciuna, iar atelierul nostru s-a numit „De ce mint copiii?”, fiind aici dezbãtute toate aspectele, dar si metodele de gestionare a situatiilor”, ne-a mai explicat Daniela.
Toate aceste activitãti au loc la Caritas si urmãtoarea întâlnire are loc în 21 noiembrie si sunt gratuite pentru toti cei care vor sã participe.
Diana Mitrache