Suma de 2.603 lei s-au adunat la Petrosani, în cadrul actiunii de strângere de fonduri, grupatã sub genericul „Un milion de stele pentru nevoiasi”. Ideea este a celor de la Caritas România, care au organizat astfel de actiuni în mai multe orase, printre care si Petrosaniul.
Vineri, de la ora 17,00, „un milion de stele” au luminat, în mai multe locuri din tarã, la actiunea anualã de strângere de fonduri pentru cei nevoiasi. Asta, pentru cã oamenii au înteles cã este un mod de a ne implica, odatã cu  întreaga comunitate, iar voluntarii ne-au  îndemnat sã le fim alãturi acum, pentru cã în iarnã, banii se ce s-au strâns ajung la bãtrânii din Valea Jiului, rãmasi acasã singuri, dupã ce le-au plecat toate rudele în afara tãrii. „Este a IX-a editie în care organizãm actiunea „Un milion de stele”. Este un eveniment foarte drag nouã si prin care încercãm sã responsabilizãm si sã aducem, în constiinta publicã, nevoia de a fi alãturi de cei aflati într-o situatie foarte gravã”, a spus, la începutul manifestãrii de stradã Alexandru Kelremen, coordonator Caritas Valea Jiului.
De la ora 17,00, vineri searã, în zona amfiteatrului de lângã Teatrul Dramatic I.D Sîrbu, zeci de oameni au dat o mânã de ajutor. Au fost si actorii de la Petrosani, care au jucat gratis, în aer liber piesa „Muzicantii din Bremen”, iar pânã la lãsarea întunericului, au aprins stelele recunostintei.
„Initiativa voluntarilor de la Fundatia Caritas pentru o cauzã nobilã – ajutorarea vârstnicilor si persoanelor cu dizabilitãti – a strâns, si în acest an, un numãr mare de copii, pãrinti si bunici care s-au alãturat ideii de voluntariat Marcatã prin candele aprinse în forma simbolului fundatiei, aceastã actiune caritabilã adunã laolaltã multi oameni care simt nevoia fireascã de a face un gest simplu, dãruind o parte din resursele lor pentru cei aflati în nevoie”, a adãugat si Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani, prezent la începerea evenimentului caritabil.
An de an, Crãciunul este luminat de aceste stele aprinse de noi, cei care vrem, în mod voluntar, sã oferim ceva celor nevoiasi. Sunt bãtrâni din Valea Jiului, care sunt prea sãraci pentru a avea o masã îmbelsugatã, iar numai anul trecut, cu banii strânsi la aceastã actiune, au fost fãcute 50 de pachete.
Diana Mitrache