Se încing spiritele între lideri, dupã surparea din Lupeni

Conducerea CEH, pe de o parte, fosti sindicalisti, dar si cei actuali, pe de altã parte, au intrat într-o horã a declaratiilor, iar minerii par din ce în ce mai bulversati.  Nu au cu ce lucra, li  s-au fãcut promisiuni, însã, acum asistã neputinciosi,  la tot soiul de atacuri în diverse medii de informare. Conducerea CEH, însã, a remis un comunicat de presã, prin care vrea sã facã, cel putin deocamdatã, liniste.
„În aceastã perioadã, în care spatiul media abundã în supozitii si verdicte legate de cauzele producerii  accidentului de la EM Lupeni, interesul principal al societãtii este ca cercetarea efectuatã de organele abilitate sã se desfãsoare fãrã a fi influentatã de declaratii publice din partea conducerii S. CEH-SA.  Îi asigurãm pe toti salariatii Societãtii Complexul Energetic Hunedoara cã siguranta lor si a locurilor de muncã reprezintã o prioritate esentialã a conducerii. Totodatã, le adresãm rugãmintea de a aduce în atentia conducerii, cu promptitudine, orice stare de pericol potential, în scopul evitãrii oricãror riscuri”,  se aratã în  comunicatul Complexului Energetic Hunedoara.

Liderii minerilor ies si ei la atac, acum dupã ce, zile la rând, au fost atacati de fosti sindicalisti, precum Petre Nica, acum aflat pe o functie de conducere în cadrul CEH, ori Adrian Jurca, fost lider al minerilor de la Livezeni.  Potrivit unui comunicat remis presei de sindicatul Muntele, acestia ar fi acuzati de diversiune si li se cere sã se opreascã din acuzatii.
„În ceea ce priveste atacurile, în perioada în care noi ne privegheam colegii, atacuri ce au fost lansate de doi fosti lideri de sindicat, reamintim oamenilor din Valea Jiului  cã niciunul dintre liderii  de acum nu a candidat la functia de senator,  asa cum a candidat  unul dintre ei la Senatul României, din partea PMP.  De asemenea, niciunul dintre liderii de acum nu a avut contractul de muncã desfãcut din cauza  unor abateri disciplinare, cum  s-a întâmplat cu celãlalt individ”, se aratã în comunicatul semnat de liderii Sindicatului Muntele,  care mai sustin cã toate actiunile lor au în prim  plan apãrarea si asigurarea tuturor drepturile de care trebuie sã beneficieze minerii.

Diana Mitrache

Advertisements

4 comentarii la „Se încing spiritele între lideri, dupã surparea din Lupeni

 • 11 octombrie 2017 la 20:50
  Permalink

  Lasati cearta si cereti investiti la EM Vulcan si EM Livezeni pentru a salva mineritul vaii jiului

 • 11 octombrie 2017 la 23:17
  Permalink

  sasi dea mana si sa faca demersuri pentru investiti la Mina Livezeni si Mina Vulcan

 • 12 octombrie 2017 la 09:10
  Permalink

  Cine se scuza se acuza. Ba voi nici usturoi nu ati mancat, nici gura nu va miroase. Voi va dati fecioare. Saracii de voi, cat de greu o duceti voi. Ca un sumar al realizarilor sindicatelor de cand sa infintat acest muntele si l-ati indepartat pe Lakatos: ralizari ZERO, un ccm tras de par, disponibilizari de tot rahatul cu plati in transe ca la milogi. In schimb tovarasii lideri si-au angajat nevestele, amantele, pilele, au facut trafic de influenta la greu cu angajarile care au avut loc si asupra carora planeaza numai suspiciuni de coruptie si mita si mai nou liderii trag sfori sa dea plati compensatorii la cei care au conditii de pensionare deoarece majoritatea dintre ei au conditii de pensionare. Si mai nou au ineceput sa se manance intre ei ca sacalii. Nu va mai ajunge ba imbuibatilor. Daca sunteti asa corecti demonstrati contrariul, iesiti in presa si pe sticla si demonstrati ca nu e asa si mergeti toti liderii de mana la o emisiune si luati telefoane in direct sa vedeti cat va iubeste lumea. Mai lasati-o moale cu garagara prin ziare si cu pozele si comentariile pe facebook si faceti ceva pentru amaratii care trag in mina, iar daca nu , dati dovada de bun simt si plecati acasa.

 • 15 octombrie 2017 la 21:52
  Permalink

  Singura solutie logica si rationala: inchiderea minei lupeni ca fiind primejdioasa si nerentabila si trimiterea oamenilir acasa cu plati compensatorii.Vorba ceea: Viata are prioritate!

Comentariile sunt închise.