Nu mai putin de 5 milioane de euro ajung la Lupeni si vor fi folositi în urmãtorii 3 ani. Primarul Lucian Resmeritã spune cã a depus un proiect ce a trecut de mai multe faze si cã banii vin de la Ministerul Muncii.
De altfel cu acesti bani se urmãreste incluziunea socialã a persoanelor de etnie rromã, care vor avea posibilitatea sã îsi dea copiii la scoli si grãdinite, ori vor fi reabilitate câteva blocuri si constructii din cartierele în care acestia locuiesc.
„Am reusit sã accesãm o sumã de 5 milioane de euro. Asta înseamnã 250 miliarde de lei vechi cu care vom gestiona un proiect pe 3 ani de zile. Dorim ca sã îi integrãm pe rromi în societate si mã refer cã ne dorim sã-si trimitã copiii la scoli si grãdinite. (…) Scopul proiectului este acela si de a le gãsi locuri de muncã, sau un sprijin. Se înclude si reabilitarea blocului D1 de pe strada Tineretului, un bloc  în care oamenii nu au curent sau apã. Va fi reabilitat 100% si oamenii vor avea toate conditiile. Policlinica  intrã si ea în acest proiect si va fi reabilitatã si ea, alãturi de alte clãdiri”, a precizat Lucian Resmeritã.
Municipiul Lupeni are mai multe cartiere locuite de rromi si principala problemã este mereu incluziunea lor socialã. Ori acest proiect tocmai acest aspect îl va urmãri, timp de 3 ani, de acum încolo.
Diana Mitrache