Social

Mii de elevi cu pãduchi. Cei mai multi în Valea Jiului

La începutul fiecãrui an scolar, are loc triajul epidemiologic. Inspectorii Directiei de Sãnãtate Publicã Hunedoara au constatat cã 370 de elevi din judetul Hunedoara au boli transmisibile si parazitare.
Dintre acestea numai 131 de cazuri au fost de faringoamigdalite acute. Si în acest caz, cele mai multe  probleme au fost la nivelul unitãtilor de învãtãmânt din  Valea Jiului. în urma controalelor efectuate de medicii de familie au fost identificati 200 de elevi cu pãduchi, cele mai multe cazuri fiind în Valea Jiului.
„Cele mai multe afectiuni pe care le-au identificat medicii au fost cazurile de pediculozã (pãduchi). Au fost identificati 223 de elevi cu acesti paraziti, 88 în zona Vãii Jiului, 61 în zona Devei, 37 în zona Hunedoarei si 21 în zona Orãstie – Geoagiu, 10 – Brad si sase – Cãlan. Dupã zece zile de la triajul epidemiologic, medicii au efectuat un control. În urma acestuia, nu au mai fost depistate boli infectioase si parazitare”, a precizat Cecilia Birãu, purtãtor de cuvânt al DSP Hunedoara.
Monika BACIU