Avram Iancu – cetãtean de onoare al judetului Hunedoara

Avram Iancu, bibliotecarul recordman din Petrosani, cel care a doborât un nou record mondial a fost desemnat cetãtean de onoare al judetului Hunedoara. Consilierii judeteni au aprobat proiectul de hotãrâre initiat de consilierul judetean, Doinita Maria Bãlãnesc, care a propus ca Avram Iancu sã fie desemnat cetãtean de onoare al judetului Hunedoara.

“Asa cum am aflat deja cu totii din mass-media, sportivul Marius Avram Iancu a reusit anul acesta o nouã performantã demnã de Cartea Recordurilor, strãbãtând cei 2860 de kilometric ai fluviului Dunãrea, în 80 de zile, fãrã utilizarea costumului de neopren. Astfel, Marius Avram Iancu este singurul om care a reusit o performantã în asemenea conditii, si se numãrã printre cei trei sportivi din lume care au mai reusit sã traverseze înot Dunãrea de la izvoarele acesteia din Germania si pânã la Marea Neagrã, în România. Dupã cum stiti, anul trecut, Marius Avram Iancu a scris din nou istorie în sportul extrem, înregistrându-si numele pe lista putinilor temerari din lume care au reusit sã traverseze înot Canalul Mânecii, între Anglia si Franta”, aratã consilierul judetean, Doinita Bãlãnesc, în expunerea de motive a proiectului de hotãrâre.
Anul trecut, tot consilierul judetean Doinita Bãlãnesc a propus ca blibliotecarului Avram Iancu sã i se acorde diploma de excelentã pentru reusita sa de a traversa înot Canalul Mânecii.
Bibliotecarul din Petrosani este primul om care traverseazã Dunãrea înot, de la izvoare si pânã la vãrsare, fãrã costum de neopren. În aventura sa, inspiratã de romanul „Pilotul de pe Dunãre” a lui Jules Verne, Avram Iancu a purtat numele României, al judetului Hunedoara si al municipiului Petrosani,în 10 tãri si 4 capitale europene.
Mãcinat de apele reci ale Dunãrii, dar si de gândurile interioare care nu i-au dat pace, bibliotecarul nu s-a lãsat înfrânt si si-a continuat lupta cu valurile Dunãrii. Înotând în cei 2.869 de kilometri ai Dunãrii, Avram Iancu, “crãisorul apelor” si-a depãsit barierele mentale, dar si cele fizice, luptându-se pentru pentru un câstig colectiv, acela de a pune numele României, al judetului Hunedoara pe harta performerilor. Performantele sale, demne de cartea recordurilor, sunt dublate si de motivatia acestuia: aceea de a-i atrage pe tineri spre lecturã.
Monika BACIU

Advertisements

4 comentarii la „Avram Iancu – cetãtean de onoare al judetului Hunedoara

 • 29 septembrie 2017 la 09:08
  Permalink

  Castig colectiv?Care castig,ce castig eu ca om si noi ca oameni din ce a facut Avram.E o performanta dar oarecum inutila pentru societate.Mai bine s-ar ocupa de copii si de mama lui care umbla disperata prin aeroport,ingrijorata sa nu il manance crocodilii pe fiul sau.Nu stie saraca femeie ca pe Dunare nu sunt astfel de lighioane.

 • 29 septembrie 2017 la 19:08
  Permalink

  pupaza asta cu curul mare numai asta stie poze cu oamenii care realizeaza cite ceva ba cu o sudorita ba cu inotatorul acesta …ea e o lipitoare politica asa isi cistiga traiul stiti ce face lipitoarea nu?….suge …

 • 29 septembrie 2017 la 22:21
  Permalink

  daca cititi si presa de la Deva, o sa aflati ca au uitat sa il invite. Probabil Doinita a stat prin zona si l-a pandit cand a venit intr-o suflare, la spartul targului

 • 29 septembrie 2017 la 23:10
  Permalink

  Bine zice Carjel. Avram mai bine s-ar ocupa de nevasta si de copii .Intr-adevar a inotat in dunare ,a trecut canalul dar de familie nu se ocupa. pe el il intereseaza doar burtica lui. Daca as fi nevastasa nu i-as da sa manance .

Comentariile sunt închise.