Preconizatã a avea loc spre sfârsitul lunii octombrie, sãrbãtoarea a fost devansatã si se va tine la mijlocul lunii.
Motivul a fost legat în principal de vremea care se anuntã rece pentru finele lui octombrie si multi producãtori îsi vor vinde marfa pânã atunci. Producãtori din toatã tara sunt asteptati la Ziua Recoltei în Petrosani, evenimentul desfãsurându-se pe parcursul a trei zile la mijlocul lunii octombrie. Municipalitatea împreunã cu administratia Pietelor Petrosani sunt în pregãtiri pentru eveniment, iar producãtorii sunt asteptati cu legume, fructe, vin si produse traditionale la preturi care sã le  permitã localnicilor sã-si facã aprovizionarea pentru iarnã. Va fi organizat sectorul  artizanilor populari. Acestia îsi vor putea expune si vinde creatiile, însã vor fi atent verificati de conducerea pietelor, pentru a nu-si face loc printre ei si tarabagii cu suveniruri si obiecte produse industrial.
„Vrem doar mesteri populari nu speculanti cu oale si ulcele produse prin China, dar care sustin cã sunt autentice românesti”, spune Sorin Cretu, sef Administratia Pietelor Petrosani.
Zilele Recoltei se vor desfãsura în piata din nordul municipiului, în zona pietonalã, astfel încât sã nu fie nevoie de închiderea circulatiei rutiere.
Maximilian Gânju