Turistii care vor veni la schi în Parâng în acest sezon riscã sã nu aibã cu ce urca în statiune.Telescaunul Parâng administrat de falimentara SC Gospodãrie Prest Com si noul telescaun care va fi finalizat pânã la inaugurarea sezonului ar putea rãmâne nepornite pentru cã municipalitatea n-are nici oameni si nici fonduri pentru a le tine functionale în sezon.

Consilierii locali trebuie sã gãseascã în timp scurt o modalitate pentru a putea tine operationale instalatiile de transport pe cablu. În caz contrar, la iarnã Statiunea Parâng, pentru prima datã în istoria sa va fi închisã. Aceasta din simplul motiv cã turistii nu vor avea nici o solutie sã urce la pârtii.

Edilii s-au gândit la darea instalatiilor în administrare unei societãti aleasã prin licitatie publicã si care sã rãspundã de întretinerea si functionarea instalatiilor si asteaptã propuneri astfel încât sezonul sã nu fie compromis. „Ce vom face cu domeniul schiabil. Gospodãria e în insolventã si probabil va da faliment. Noi nu vom avea resurse de a tine telescaunul vechi si cel nou în functiune. Asteptãm solutii, propuneri de la consilierii locali. Spre exemplu eu cred cã Primãria ar trebui sã încaseze banii pe servicii si apoi sã plãteascã administratorul domeniului schiabil. Nu trebuie sã fie asa, e o propunere dar tocmai de aceea spun cã ne trebuie solutii si propuneri”, a precizat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani. Alesii locali vor fi pusi la curent cu situatia domeniului schiabil si investitiile fãcute în Parâng, astfel ca în perioada urmãtoare sã se poatã lua o decizie care sã tinã statiunea de lângã Petrosani deschisã în sezon.

Maximilian Gânju