Iubirea si numai iubirea – combustibilul unui consilier al presedintelui Molot

Cum a ajuns sã-l consilieze pe presedintele Consiliului Judetean Hunedoara, cine este si cum a reusit sã armonizeze perfectionismul cu politica, ne spune si nu prea Mariana Ghioc, femeia care a pãrãsit PDL, atunci când era pe val, pentru a trece la PNL.

Un om discret si cald cum este consilierul presedintelui Consiliului Judetean Hunedoara, pare a nu avea ce cãuta în politicã.

Mariana Ghioc, din motive numai de ea stiute – cele reale -, a pãrãsit PDL când acesta era pe val. Tot pe val era si lupeneanca, acum consilier. A plecat la PNL, în 2007, de pe pozitia de presedinte al Organizatiei Judetene de femei a PDL Hunedoara si membru în Biroul National.

La liberali a fost vicepresedinte… Multã lume, alta decât cercul politicienilor, s-a întrebat atunci cine este si ce cautã în politica specific româneascã un OM ca Mariana Ghioc. Perfectionistã, exigentã cu sine si cu cei din jur, cu principii – care în politicã dãuneazã detinãtorului -, cu suflet si atitudine caritabile etc. sunt însusiri care  nu cadreazã cu politicianismul.

Cu greu ne-a vorbit despre sine, omul Mariana Ghioc, cine este, de unde vine, cum a ajuns sã fie consilier al alesului din fruntea judetului. Multe rãspunsuri le-a evitat prin fraze seci, dar care pot spune multe. Cert este cã este o fiicã a Vãii Jiului, trãind si instruindu-se în trei localitãti ale zonei…

Un antrenor i-a dat ”azimutul”…

”Cine sunt eu… ªi pentru mine, uneori, este o dilemã (râde ghidus – n.n.). Eu sunt Mariana Ghioc. M-am nãscut în Lupeni, scoala generalã si treapta a 2-a le-am absolvit în Vulcan. În aceastã perioadã practicam si volei, eram o echipã cunoscutã atunci. Îmi aduc aminte de asta cu o realã nostalgie. Aveam un antrenor pentru care si în acest moment am tot respectul, chiar dacã atunci credeam cã este o persoanã imposibilã. Acum cred cã si datoritã lui am inteles cã în viatã ai nevoie de învatãturã, culturã – inclusiv muzicalã – multã disciplinã si mai ales moralã. Dupã ce am înteles cã în sport nu este suficient sã muncesti, trebuie sã ai si un dar de la Dumnezeu, am renuntat si am început sã învãt serios, am reusit sã absolv douã facultãti în conditiile de atunci. Apoi m-am cãsãtorit dupã o prietenie de sapte ani. Sotul meu a fost o persoanã teribilã, ne iubea si ne respecta enorm – vorbesc de mine si fiica noastra. Folosesc

trecutul pentru ca sotul meu a murit în urmã cu saptre ani. Am muncit o perioadã, deloc scurtã, la RAAVJ, dar am fost nevoitã sã plec de acolo

pentru ca nu mã descurcam din punct de vedere financiar. În prezent sunt consilier în cadrul Consiliului Judetean Hunedoara – Cabinet presedinte. Pot sã afirm cu sinceritate ca îmi respect seful – presedintele Mircea Ioan Molot -, îi admir inteligenta si mai ales verticalitatea. Si ca o glumã: nu mi-as dori sã-l supãr vreodatã!” – spune Mariana Ghioc.

Dezamãgirile, precum durerea rãzboaielor

Singurã, cu viata în piept, consilierul si-a crescut fiica de care este mândrã. În apele

tulburi ale învãtãmântului românesc, când foarte multi tinerii au vãrsat lacrimi amare ca urmare a rezultatelor bacalaureatului 2012, Christina Ghioc o medie mare si este studentã la Universitatea Petrosani. Este cea mai valoroasã împlinire a Marianei G.

”Împlinirea mea?  Aici e clar:  fiica mea, Christiana! Când a murit sotul meu clacasem urât. M-a întrebat cu o inocentã coplesitoare si cu lacrimi în ochii: …mami, eu ce mã fac dacã ramân si fãrã tine?”

Când astepti prea mult de la cei pe care îi întâlnesti în viata, oameni pe care i-ai supraevaluat, firesc apar dezamãgirile, care uneori sunt mai greu de ”purtat” decât rãzboaiele. Perioada dezamãgirilor parcã nu se mai terminã.

”Usoarã întrebare… Sunt dezamãgitã mai tot timpul. Am început sã mã întreb dacã nu cumva  problema sunt EU…”

Politica si cele trei principii deloc atrãgãtoare

De ce a ales politica si cum a reusit sã armonizeze înclinatia sa spre perfectionism cu politicã? Clar, armonizarea este încã în lucru. ”În politicã am intrat într-un mod pueril, chiar nu meritã sã vorbesc despre lucrul acesta. Intratã fiind în politicã, am luat în serios activitatea asta chiar dacã vorbim de timp si voluntariat. Am crezut în asta. Dar din pãcate,  în politicã sunt trei principii de bazã, dupã pãrerea mea:  1.- sã-ti placã; 2. – sã-si sacrifici timpul liber; 3. – sã ai bani. Punctul 3 l-as schimba fãrã discutii în punctul 1.

Îmi amintesc cu drag de conferinta de presã care a avut loc atunci când am demisionat din PD, în 2007. Nu sunt o persoanã emotivã, dar întrebãrile dumeavoastrã m-au pus într-o mare încurcãturã, desi explicasem scurt si la obiect de ce fac acest lucru. Am spus atunci si cã îmi doresc enorm sã nu fiu dezamagitã si de aceastã datã…”

”Combustibilul” vietii Marianei Ghioc pare a fi iubirea si numai iubirea… ”Viata mea a fost marcatã în bine si este tot timpul datoritã celor care mã iubesc neconditionat. O am pe fiica mea Chris, pãrintii mei, prietenii mei – recunosc, foarte putini la numãr, dar adevãrati. Îi multumesc lui Dumnezeu pentru asta si nu doar pentru atât!!”

Cum se vede în viitor? ”Este prima datã când nu am rãspuns. SPER, doar sper cã o sa fie bine”- a precizat Mariana Ghioc, consilier pe zona Vãii Jiului în cadrul Cabinetului presedintelui Consiliului Judetean Hunedoara.

Ileana Firtulescu

7 comentarii la „Iubirea si numai iubirea – combustibilul unui consilier al presedintelui Molot

 • 1 august 2012 la 21:46
  Permalink

  Bravo Mariana!

 • 2 august 2012 la 14:54
  Permalink

  Toata consideratia…

 • 2 august 2012 la 17:36
  Permalink

  A fi fericit înseamna iubire, asa ca a fi fericit înseamn? suferint?, asa ca nefericirea inseamna iubire, sau iubirea înseamna suferinta, sau suferinta din prea multa fericire

 • 2 august 2012 la 18:09
  Permalink

  O doamna admirabila!Felicitari pt modul de abordare a articolului!

 • 2 august 2012 la 21:29
  Permalink

  Daaaaaa, iubirea care ne infasoara de ne sufoca…tralala si tralalal…cred ca-l iubeste mult pe Molot. Si invers…o iubeste cum vrea, cand vrea si, cel mai imprtant, unde vrea….Cunoscatorii au priceput!

 • 3 august 2012 la 08:58
  Permalink

  Esti un mare nesimtit, cu o minte murdara si un bou Papa Benedict! Nu ai priceput nimic. Eu nu ounosc dar spre deosebire de tine, nu asta am inteles din tot ce scrie acolo..

 • 3 august 2012 la 09:10
  Permalink

  Papa Benedict, cred ca esti un mare „rahat” care se ascunde in spatele unui nume prea mare. Trebuia sa-ti spui cel mult, „Toparlanul” !!!

Comentariile sunt închise.