Federatia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) deruleazã programul ”Litoralul pentru Toti”, editia de toamnã 2017, în perioada 28 august – 1 octombrie 2017, cu posibilitatea de prelungire, a anuntat FPTR pe site-ul propriu.
”Programul special ‘Litoralul pentru Toti’ suscitã de la an la an un interes crescând din partea turistilor, cãrora le venim în întâmpinare cu sejururi în extrasezon pe litoralul românesc, la preturi foarte avantajoase. Pentru a veni în sprijinul turistilor, lansarea acestei editii beneficiazã de aceleasi tarife maximale din editia din primavarã 2017, ceea ce înseamnã cã aceste pachete pot avea si preturi inferioare acestor plafoane tarifare”, mentioneazã sursa citatã.
Pentru zona Mamaia — Constanta — Eforie tarifele maximale pentru aceastã editie la sejur 6nopti/persoanã ajung pânã la 205 lei la Hotel 1*, fãrã mic dejun, 235 lei / la Hotel 2*, fãrã mic dejun, 265 lei la Hotel 3*, fãrã mic dejun, 315 lei la Hotel 2* cu mic dejun, 425 lei la Hotel 3* cu mic dejun, 485 lei la Hotel 4*, cu mic dejun, 605 lei la Hotel 5 *, cu mic dejun.
Pentru sudul litoralului (statiunile Costinesti, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai, Vama Veche), tarifele maximale pentru aceastã editie pornesc de la 159 lei de persoanã pentru un Hotel de o stea, fãrã mic dejun, si ajung la 469 lei pentru un Hotel de 5 stele cu mic dejun.
|”Sejurul minim este de 6 nopti, dar se pot valorifica si sejururi mai mari de 6 nopti. Pentru prestatorii care oferã servicii de cazare cu mic dejun sau all inclusive, valoarea mesei va fi stabilitã de fiecare prestator în parte. Sejururile achitate nu sunt transmisibile si nu se permite restituirea sumelor plãtite decât în conditiile legii.
Oferta va fi valorificatã numai prin agentiile de turism, relatia contractualã realizându-se între agentie si turist, respectiv între hotel si agentie. Referitor la tarifele practicate, mentionãm cã FPTR propune pãstrarea tarifelor de la editia precedentã, precum si diferentierea pe fiecare categorie de clasificare si între statiunile din nordul si sudul litoralului”, mentioneazã Federatia. Negocierea tarifelor si a comisioanelor se face de cãtre fiecare prestator în parte cu fiecare agentie partenerã prin încheierea unui contract, anexa la contract sau conventie.  Organizatiile implicate în lansarea acestui program vor face numai propuneri de tarife si comisioane maximale. Comisionul recomandat  pentru agentiile de turism va fi de aproximativ 15% incluzând TVA.  Taxele locale se achitã  separat, de cãtre turist, la receptia hotelului. Sistemul de vânzare a  programului ”Litoralul  pentru Toti” este primul venit, primul servit.