Încã o gogoasã marca PSD / CEH nu se va închide

Noul program de guvernare al PSD-ALDE include si Complexul Energetic Hunedoara. Un singur rând din stufosul document face referire la structura energeticã hunedoreanã, în comparatie cu Hidroelectrica.

“Se impune ca element central reindustrializarea României, în cadrul cãreia statul sã actioneze ca un manager performant – producãtor si furnizor de servicii – si ca un investitor prudent în economie, respectând regulile si principiile economiei de piatã si gestionând responsabil si inteligent resursele naturale, umane si financiare. Companiile aflate în situatii financiare precare (insolventã, datorii etc.), precum CN Hunedoara, Oltchim — SA sau CE Oltenia, nu se vor închide. Ele vor intra într-un proces de reorganizare pe modelul Hidroelectrica, având drept scop readucerea acestora în parametrii de profitabilitate,  inclusiv prin cooptarea unor investitori privati, acolo unde este posibil”, aratã noul program de guvernare a coalitiei PSD-ALDE.  Primul program de guvernare, cel pe care românii l-au votat, prevedea investitii la CEH.  “Cãrbunele rãmâne o componentã importantã a mixului de materii prime energetice a României. Pe termen mediu, productia de huilã trebuie mentinutã pentru a asigura functionarea unui nou grup energetic la termocentrala Mintia si un grup la termocentrala Paroseni, pentru  producerea de energie electricã si energie  termicã în sistemele centralizate de  termoficare de la Deva si din Valea Jiului (Petrosani, Lupeni, Vulcan etc.). La termocentrala Mintia, în urmãtorii 10 ani, se poate implementa un proiect cu un grup energetic (200 MW sau 500 MW), cu  eficientã ridicatã  (randament 43—45%, parametri ultracritici sau ultrasupracritici), (în locul celor 2 grupuri existente), respectiv un grup energetic de 150—200 MW, cu pat fluidizat sau parametrii supracritici, la Paroseni, dotate cu instalatii de mediu corespunzãtoare”, arata primul plan de guvernare al PSD.

Monika BACIU

Advertisements

2 comentarii la „Încã o gogoasã marca PSD / CEH nu se va închide

 • 3 iulie 2017 la 08:13
  Permalink

  Cat de prost trebuie sa fii ca sa mai crezi minciunile astora.
  Si cine va plati pierderea continua (vesnic) a gaurii negre (fara fund) numita CEH? PSD? Cu acordul UE?
  Daca asa se vede viitorul, ca o economie a „gaurilor negre”, atunci e limpede care e viitorul acestei tari.

 • 15 iulie 2017 la 13:37
  Permalink

  daca se inchid minele nici voi astia de la privat nu o sa va mearga bine ……o sa fie o vale a plangeri …….voi credeti ca astia care o sa conduca tara asta o sa faca ceva pentru valea asta …….vise…

Comentariile sunt închise.