Criteriile dupã care s-a fãcut selectia de personal la mina Vulcan nu au fost bune si acum, când se preconizeazã din nou angajãri, noul director general al CEH, sfãtuit si de  sindicalisti, va merge pe o altã variantã.

Asta pentru cã si la mina Vulcan, unde s-au fãcut angajãri recent, au mai rãmas locuri vacante, deoarece bãrbatii aflati în cãutarea unui job nu aveau calificãri. Acum e nevoie de personal si la Livezeni.  „Acum se lucreazã la regulament si sperãm ca acesta sã nu fie ca si cel de la EM Vulcan si sã permitã înscrierea tuturor celor care vor sã munceascã la mina Livezeni, fãrã sã fie conditionati de o meserie. Cu sigurantã, a fost un impediment acest criteriu impus, pentru cã stim toti cã, la Vulcan, spre exemplu, s-au cerut mineri, ori sunt acum foarte putine clase de profil în liceele cu profil industrial din Valea Jiului, iar cursurile de calificare în meseria de miner se fãceau doar în cadrul CEH, la mine, prin cursuri interne”, a precizat Darius Câmpean, presedintele sindicatului Muntele.

Mina Vulcan organizeazã o nouã selectie de personal pe posturile rãmase vacante, dar si la Livezeni se face o nouã selectie de personal, pentru cã este necesar personal în toate posturile.

„Aici, la Livezeni, vorbim de 128 de locuri de muncã în douã transe, dar acum se lucreazã la regulament si nu stim exact cum se va proceda ”, a mai adãugat liderul sindical. Înainte, angajatii erau selectati în urma unui concurs de lopãtat-vitezã, iar la selectia de personal de la Vulcan s-a mers pe studiile ortacilor.  Nici una dintre aceste variante nu a fost foarte bunã si, dacã prima era contestatã, a doua a lãsat posturi vacante.

Diana Mitrache