Senzatii tari la 60 de ani. O femeie de 60 de ani din Petrila a confundat bulevardul cu pista de raliu. Aceasta a fost depistatã în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 128 de km/h pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 din Petrosani. Viteza maximã admisã este de 50 de km/h.

“La data de 14.04.2017, politistii rutieri au depistat în trafic o femeie în vârstã de 60 de ani, din Petrila, care conducea un autoturism pe bulevardul 1 Decembrie 1918, din Petrosani, cu viteza de 128 km/h (fatã de 50km/h cât este viteza maximã admisã pe sectorul de drum respectiv)”, aratã reprezentantii IPJ Hunedoara. Astfel, iepurasul de Paste i-a adus conducãtoarei auto o amendã…consistentã, în valoare de 1305 lei. Totodatã, soferita vitezomanã a rãmas si fãrã permisul de conducere. “Fatã de conducãtoarea auto a fost dispusã mãsura sanctionãrii contraventionale cu amendã în valoare de 1.305 de lei si mãsura complementarã a retinerii permisului de conducere în vederea suspendãrii exercitãrii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pe o perioadã de 90 zile”, mai spun reprezentantii IPJ Hunedoara.

Sute de controale

În perioada 14-17 aprilie a.c., peste 500 de politisti au actionat pe raza judetului Hunedoara, în cadrul dispozitivul curent de ordine si sigurantã publicã, având ca prioritate prevenirea si descurajarea oricãror evenimente care ar putea afecta linistea cetãtenilor si interventia operativã în cazul producerii unor fapte antisociale. Politistii hunedoreni – în special din cadrul structurilor de ordine publicã, politie rutierã, investigarea fraudelor, actiuni speciale si investigatii criminale – au fost la datorie, pentru asigurarea ordinii si linistii publice, în special în zonele de agrement, în piete, târguri si oboare, dar si în proximitatea lãcaselor de cult, astfel încât în perioada sãrbãtorilor pascale nu s-au înregistrat incidente de naturã infractionalã grave si nici accidente rutiere grave.

“În urma actiunilor pentru prevenirea accidentelor rutiere si salvarea de vieti, au fost aplicate, în perioada 14-17.04.2017, 159 de sanctiuni la O.U.G. nr. 195/2002, privind circulatia pe drumurile publice (dintre care 111 amenzi pentru depãsirea limitei de vitezã, în trei dintre situatii fiind dispusã si mãsura complementarã a suspendãrii dreptului de a conduce autovehicule, întrucât aparatul radar a indicat o vitezã de deplasare cu 50 de km/h mai mare decât viteza maximã legalã). Pentru neregulile constatate, au fost ridicate 3 certificate de înmatriculare si 9 permise de conducere”, mai spun cei de la IPJ.

Monika BACIU