Termocentrala din Valea Jiului mai are nevoie de fonduri pentru a-si finaliza investitia de mediu, respectiv instalatia de desulfurare. Fãrã aceasta, termocentrala riscã sã fie închisã pentru cã nu îndeplineste conditiile de mediu. Senatorul Resmeritã a început demersurile pentru ca SE Paroseni sã primeascã fondurile necesare.

Termocentrala Paroseni a fost la un pas de a-si sista activitatea pentru neîndeplinierea conditiilor de mediu, dupã ce Garda de Mediu a decis acest lucru, însã decizia a fost contestatã în instantã. Cel care ar trebui sã aloce fondurile necesare continuãrii lucrãrilor la instalatia de desulfurare este Complexul Energetic Hunedoara, însã compania nu are acesti bani. În aceste conditii suma ar trebui sã vinã de la bugetul de stat, iar un senator hunedorean încearcã sã convingã ministerul de resort sã aloce suma necesarã. ”Pentru desulfurarea de la Paroseni se pare cã se vor gãsi bani. Este adevãrat cã vorbim de câteva milioane de lei, dar este pãcat ca pentru câtiva lei sã o închidem. Investitia la termocentrala Paroseni este realizatã în proportie de 96 la sutã”, a declarat senatorul Cristian Resmeritã (PSD).

Proiectul de modernizare a SE Paroseni este o investitie de importantã majorã pentru întreaga Vale a Jiului, fiind asiguratã functionarea grupului energetic nr. 4 pentru urmãtorii 30 de ani, cu respectarea tuturor conditiilor de mediu impuse de Uniunea Europeanã si asigurarea unui consum mediu anual de circa 700.000  tone de cãrbune – huilã energeticã de Valea Jiului.

Maximilian Gânju