Amplasamentul fostei Preparatii de la Petrila se va transforma în zonã industrialã. Autoritãtile locale de la Petrila au finaliuzat studiul de fezabilitate pentru realizarea unor hale de productie, iar acestea vor fi amplasate în zona unde pânã acum câtiva ani a fost Preparatia.

“Am finalizat studiul de fezabilitate pentru halele de productie. Urmeazã sã demarãm procedura pentru proiectare si executie, iar apoi vom scoate la licitatie. Pretul va fi stabilit prin hotãrâre de Consiliu Local pentru închirierea spatiilor de productie”, a declarat Dorin Curtean, viceprimarul orasului Petrila.

Taxele de înhiriere variazã în functie de suprafatã. Astfel, pentru cei care vor închiria pânã la 500 mp, taxa este de 0,5 lei/mp. Închierea unor hale cuprinse între 501-1000 mp va costa 0,4 lei/mp, în timp ce închierea unor suprafete între 1001-3000 mp se va face contra sumei de 0,3 mp. Cei care vor închiria peste 3000 mp vor plãti o taxã de 0,2 lei/mp.

Autoritãtile locale de la Petrila au în vedere realizarea unor hale de productie. În acest sens, edilii petrileni au achizitionat servicii pentru întocmirea unor studii pentru hala de productie. Societatea care a realizat studiul are sediul într-un sat din judetul Prahova. Una din prioritãtile autoritãtilor locale de la Petrila este realizarea unor spatii de productie. Edilii au repetat, în numeroase rânduri, cã bugetul local nu le permite o astfel de investitie si au nevoie de ajutor guvernamental. Clãdirea preparatiei de la Mina Petrila a fost demolatã în urmã cu 4 ani.

Monika BACIU