Concursul de alergare montanã pe timp de noapte “Parângul Night Challenge” devine o traditie în statiunea de lângã Petrosani, iar numãrul celor care acceptã provocarea creste de la an la an.

La editia din 2016, la start s-au aliniat 150 de sportivi din 30 de orase ale tãrii. Concurentii au avut de parcurs un traseu de 4,4 kilometri, care a plecat de la Pârtia B pânã în Vârful Parângul Mic (2.074 m), pe o diferentã de nivel de circa 1.000 de metri. Evenimentul organizat de Asociatia Sportivã Bike & Run Petrosani se bucurã de un succes din ce în ce mai mare, dovadã fiind si participarea unor sportivi renumiti. Editia cu numãrul IV va avea loc în penultimul weekend din luna februarie, respectiv pe data de 18. O atractie a concursului este si modul de ghidare al sportivilor ce participã la ”Parângul Night Challenge”.

În golul alpin, la 2000 de metri, sunt ghidati cu balize luminoase speciale de culoare rosu-gãlbui, similare celor de pe un aeroport, plasate din 200 în 200 de metri, iar peisajul este iesit din comun. Pânã în acest moment, zeci de sportivi din toate colturile tãrii si-au anuntat participarea ori deja s-au înscris la competitie. Organizatorul ”Parângul Night Challenge” este reputatul sportiv Iancu Avram, bibliotecarul din Petrosani care a reusit traversarea înot a Canalului Mânecii.

Maximilian Gânju