Distractie si mult soare pe pârtiile de schi din Valea Jiului

Toate pârtiile de schi din statiunile montane Straja si Parâng au fost pregãtite pentru iubitorii sporturilor de iarnã, care si-au propus sã ajungã la sfârsitul  sãptãmânii la munte. Iar cei care au urcat la munte, nu au regretat! Vremea frumoasã si distractia au fost la înãltime.

Stratul de zãpadã mãsura între 25 si 60 de centimetri, iar cabanierii le-au pregãtit turistilor o distractie de vis. La Straja, de pildã, au ajuns „gasca” de la Winter Tours cu multe premii, competitii, petreceri pe terasa Montana în compania Jägermeister Brass Band & Wild Cats, si multe provocãri pentru iubitorii de distractie. Iar din meniu nu au lipsit nici licorile menite sã îi mai încãlzeascã.

5-1

În paralel, iubitorii schiului de turã au avut parte si ei de conditii deosebite în mai multe zone din masivele Retezat si Parâng. Cele mai cãutate zone pentru schi de turã au fost în Masivul Parâng, din statiunea Parâng pânã aproape de Vârful Cârja, iar în Straja, s-a putut merge pânã pe Vârful Mutu, de la pârtie în sus spre vârf. „Toate pârtiile au fost pregãtite pentru acest sfârsit de sãptãmânã si se prezintã în conditii foarte bune. De asemenea, se poate practica schiul de turã pe vãile din masivele Parâng si Retezat pentru cã este mai frig si zãpada a înghetat”, spune seful Serviciului Public Judetean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean. De altfel, salvamontistii au asigurat permanenta în toate statiunile.

Un comentariu la „Distractie si mult soare pe pârtiile de schi din Valea Jiului

  • 30 ianuarie 2017 la 09:49
    Permalink

    Patroni de la cabanele din Parang si Straja din castigurile lor ar trebui sa contribuie la dezvoltarea Domenile Schiabile iar dupa dezvoltarea lor sa beneficieze de profit . Organele de control sa verifice cabanele neautorizate care cazeaza turisti .

Comentariile sunt închise.