Fosta C.S. Lonea si Parangul Lonea, actuala Inter Petrila a împlinit în 2016, venerabila vârstã de 95 de ani. O echipã cu un tur de fortã excelent, fapt ce îi „trãdeaza” intentiile de a reveni în sistemul national divizionar, acolo unde a jucat atatia ani. Cu un lot omogen, cu un antrenor care intra în al 4-lea  an alãturi de echipa petrileanã, Inter-ul s-a impus înca de la început. Asta nesocotind faptul cã singura înfrangere a fost cu Aurul Certej, în prima etapã, care s-a jucat dupã… etapa a 9-a!

Echipa s-a impus categoric pe teren propriu, acumulând maximum de puncte, plus 10 puncte în deplasare cu golaveraj pozitiv. Dovada fortei de grup a fost una evidentã si în ultima etapa când a învins fãrã drept de apel campioana en-titre, Hercules Lupeni, distantându-se la patru puncte.

Inter Petrila a folosit o echipã compactã, omogenã, având în Iosif Kalai, un adevãrat lider si marcator, un atac devastator cu Adi Duma si Adi Dolha eficienti, cu un cuplu de fundasi centrali Agapi – Adi Câmpean, de departe cel mai sudat din campionat, inoculând multã sigurantã celorlalti coechipieri. Se poate spune cã Inter Petrila a functionat la turatie maximã, obtinându-se cu brio exact ceea ce si-a propus, locul 1, dãtãtor de sperantã pentru retur.

,,Am fost o echipã ambitioasã în acest tur si am stiut sã gestionãm bine situatia. Desigur, ne-am dori sã fim campioni la varã, dar mai e un drum pânã acolo. Eu cred cã dacã vom mentine acest ritm, ne vom putea îndeplini acest obiectiv.”

Avram Moldovan, antrenor Inter Petrila

Inter Petrila 2016-2017 – tur

Anul infiintãrii: 1921

Locul I 11       9          1          1          33-6     28p.

Acasa: 6          6          0          0          20-1     18p.

Depl.:  5          3          1          1          13-5     10p.

Antrenor: Avram Moldovan (et. 1-11)

Echipa standard: Haring (Gâmbutã) – Tãian, Agapi, Ad.Campean, I.Androne (Keszeg) – Bg. Matei (Coste), Torkos, Horvath (D. Alexandru), Kalai (Perse) – Ad. Duma( Zavracu), Ad. Dolha.

Golgeteri: Kalai – 10g, Zavracu – 5g, B. Matei – 3g, Dolha – 3g, Duma – 3g.

Istorie

DE ZECE ANI LA „JUDET”

Inter Petrila (Parângul Lonea) a activat 15 ani în Divizia „C” cel mai lung interval fiind perioada 2000-2006. Din sezonul 2006-2007 joacã în Liga a IV, judeteanã, editia trecutã fiind pe locul 2. O altã perioadã bunã a echipei 1991-1998, cu alte sase prezente în Divizia „C” (exceptie sezonul 1992-1993), când la petrileni au jucat o serie de nume sonore precum Fl. Anton, Lãzãroiu, D. Movilã, Stana, CR. Lazãr, Ricu Cristea, I. Varga, Ben. Popescu, Fl. Stoica, Henzel, M. Popa, N. Stoian, Ov. Dodu, Krautil, Gigi Stefan, Bela Muntoiu, Gicã Constantin

si altii…

GENU TUTU