Autoritãtile locale din Petrosani au demarat încã din vara acestui an un amplu program de introducere a gazului metan în unitãtile de învãtãmânt.

Edilii au vrut ca prin aceastã mãsurã sã aibã o alternativã la sistemul centralizat de încãlzire. Dupã ce au fost realizate toate constructiile pentru centralele termice, acum au fost aprobati si indicatorii tehnico-economici pentru douã astfel de investiti. Colegiul National de Informaticã Carmen Sylva si Colegiul National Mihai Eminescu din au trecut prin aceastã nouã etapã de avizare.

“Prin introducerea alternativei de încãlzire pe gaze anturale, prin montarea unor centrale termice individuale la fiecare liceu si scoalã gimnazialã, se urmãreste realizarea unui sistem propriu care sã asigure furnizarea permanentã cu agent termic si  prezintã importantã în ceea ce priveste confortul termic al elevilor. Pe aceste considerente si coroborat cu realizarea unui sistem propriu de preparare si distributie a agentului termic la fiecare liceu si scoalã gimnazialã si avantajele pe care acestea le prezintã datoritã costurilor reduse pentru echipamente si pentru încãlzire, propun aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investitii “exindere retea gaze naturale presiune redusã pentru solicitant Colegiul National Mihai Eminescu (….) Colegiul National Carmen Sylva””, aratã edilii din Petrosani.

Având în vedere cã se doreste o alternativã de încãlzire pe gaze naturale, prin montarea unor centrale termice individuale la fiecare liceu si scoalã gimnazialã, se urmãreste realizarea unui sistem propriu care sã asigure furnizarea permanentã cu agent termic pentru confortul elevilor.

În urma avizelor tehnice pentru realizarea conductelor aferente sistemului de distributie  gazelor naturale date de cãtre E-On Distributie este necesarã extinderea retelei de gaz, acesta fiind si motivul pentru care s-au aprobat noii indicatori tehnico-economici.

Monika BACIU