Veselã ruginitã, mizerie, nereguli cu duiumul si medici nemultumiti care au pãrãsit spitalul cã nu au avut mãcar o asistentã, plus frig în saloane. Asta a gãsit echipa de la Primãria din Lupeni la spitalul din localitate, unde cãldura a ajuns în saloane abia când bunica primarului Cristian Resmeritã s-a internat si aparatura nouã zace, de luni bune, sigilatã. Toate au dus la concluzia cã managerul Doru Neamtu trebuie sã îsi dea demisia.

„Am convocat 15 oameni si am format 3 echipe de control, una condusã de mine, una de viceprimar si una de un consilier personal. Am controlat de la bucãtãrie, grupul alimentar, sãlile de operatii, situatia curãteniei, angajãrile din ultimii 3 ani de zile. Nu pot fi de acord cu faptul cã mi-a fost sezizat cã nu este cãldurã, lucru criminal într-un spital. Pot spune acum cã modul în care se serveste masa, în niste farfurii ruginite, mizeria pe care am gãsit-o în unele sectii, de exemplu la recuperare, sunt de neconceput. Am solicitat managerului sã îsi dea demisia. Consider, ca ordonator de credite la acest spital, cã mandatul domnului Neamtu se încheie astãzi”, a declarat Cristian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.

2-1

Neregulile nu au fost doar de ordin organizatoric, iar Cristian Resmeritã vorbeste si despre medici care au plecat, de altii care au ridicat probleme si despre aparate nefolosite, desi au fost achizitionate cu bani europeni. „Am gãsit aparaturã medicalã sigilatã în cabinete. Existã fotografii, sau existã aparaturã pe care nu am gãsit-o azi în timpul controlului. Poate de emotii nu stiau unde este si sunt grave deficiente. Am anuntat DSP si Ministerul Sãnãtãîtii si solicit Corpului de Control al Ministrului Sãnãtãtii sã facã o verificare, pentru a vedea cu ce ne confruntãm acolo. Doar în acest an au plecat 7 medici, ceea ce este foarte mult”, a spus Cristian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.

Medicii care au plecat sunt cam jumãtate dintre cei care activau la acest spital si primarul spune cã nici laboratorul de analize medicale nu era acreditat, desi a fost dotat cu aparaturã de ultimã generatie.

Si mai mult, la o primã verificare s-a gãsit o pierdere de 56.000 de lei în gestiune. Raportul final va fi întocmit în zilele ce urmeazã, iar Ministerul Sãnãtãtii si DSP Hunedoara sunt asteptati în control la aceastã unitate medicalã.

Diana Mitrache