Apa din raul Jiet este mereu in scadere in ultimele zile din vina caldurii, insa, un alt motiv ar fi captarile ilegale de apa. Responsabilii sistemului hidrotehnic din Valea Jiului spun ca vor face verificari in teren.

Apa Jietului nu curge la vale, ci, imediat dupa statia de epurare a apelor din zona, face un cot pe sub strada, de unde ajunge direct intr-o curte particulara protejata cu gard inalt si caini de paza. Totul sub ochii celor care 10 pasi mai sus lucreaza la statia de tratare a apei.

Asa se face ca mai multi oameni au reclamat de ani buni ca, la fosta pastravarie, ajunsa acum proprietate particulara, apa este dirijata din albie, inspre o casa particulara.

Oamenii din zona spun ca acolo ar locui un potent om de afaceri din Gorj, Coco Paun, dar responsabilii sistemului hidrotehnic din Valea Jiului promit o noua ancheta. Asta dupa ce in urma cu doi ani, acolo s-au mai facut verificari. „In urma cu doi ani am mai fost sesizati.

Atunci am reusit cu greu sa ajungem inauntru, dar am constatat ca apa doar trece prin curtea proprietarului si ca bazinele de la fosta pastravarie, care candva apartinea statului, erau goale. Vom merge din nou in control si vom vedea ce se petrece si acum”, a declarat

Sorin Corici, seful Sistemului Hidrotehnic Valea Jiului.

Raul Jiet a ajuns un biet paraias de munte cu un debit extrem de scazut. Zilnic, cota sa a scazut cu 2 sau chiar 3 cm din cauza caniculei, insa, apa este in continuare dirijata spre o casa de vacanta, despre care autoritatile in domeniu stiu ca e bine pazita de caini.

Diana Mitrache