Tânãrul care a fãcut praf patru masini si a rãnit douã femei, dupã ce s-a urcat bãut la volan desi nu avea permis, a scãpat de închisoare. Totusi, individul va trebui sã meargã la Psihiatrie au decis judecãtorii.

Ciprian Iedlicicã a fost condamnat de Judecãtoria Petrosani la un an si sapte luni de închisoare, dar a fost dispusã amânarea aplicãrii pedepsei. Cu alte cuvinte, judecãtorul a stabilit ca în termen de 2 ani de zile, individul sã fie cuminte si dacã îndeplineste toate mãsurile de supraveghere, automat scapã de executarea celor aproape doi ani de puscãrie, procurorii au atacat solutia cu apel.  Completul de la Curtea de Apel Alba Iulia i-a înãsprit pedeapsa si l-a trimis direct la Psihiatrie. Mai precis, magistratii i-au suspendat executarea pedepsei si i-au mãrit perioada de supraveghere la 3 ani. Totodatã i-au impus sã frecventeze un program de reintegrare socialã derulat de cãtre Serviciul de probatiune Hunedoara sau organizat în colaborare cu institutii din comunitate si sã presteze o muncã neremuneratã în folosul comunitãtii, pe o perioadã de 90 de zile, în cadrul Spitalului de Urgentã Petrosani-Sectia Psihiatrie sau în cadrul Primãriei Municipiului Petrosani. Individul a scãpat si de daune, dat fiind faptul cã societatea de asigurãri la care era încheiatã polita RCA pentru autoturismul implicat în accident a achitat prejudiciul cãtre persoanele vãtãmate si ar trebui sã plãteascã contravaloarea spitalizãrii celor douã victime, adicã 1572,24 lei plus cheltuieli de judecatã. Reamintim cã individul de 25 de ani a fost judecat pentru vãtãmare corporalã din culpã, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de cãtre o persoanã care nu posedã permis de conducere si conducere pe drumurile publice a unui vehicul desi se afla sub influenta alcoolului.

Individul s-a îmbãtat critã si s-a urcat într-o masinã de teren ce apartinea unui cunoscut de-al sãu. În apropierea Primãriei Petrosani, din cauza bãuturii a acrosat o dubitã parcatã, a tamponat un autoturism care circula în fata sa si l-a proiectat într-un copac.  La testarea fãcutã de politisti la fata locului bãrbatul avea o alcoolemie de 1,49 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

Maximilian Gânju