„Ninsoarea nu ne ia prin surprindere!” pare a fi sloganul pe care îl auzim an de an la edilii care se jurã cã nu va fi ninsoare pe care sã nu o rãzbeascã ei.

Asa se întâmplã si acum, când fiecare primar din Valea jiului spune cã se pregãteste de licitatie, cã are sau cã va avea grijã sã aibã strãzi curate, indiferent cât va fi iarna de lungã si de grea. Ne vorbesc despre stocuri si ne linistesc cu vorbele. La Petrosani chiar sunt si utilajele, care asteaptã sã treacã inspectia de specialitate. „Suntem pregãtiti pentru deszãpezire. O sã facem si inspectia utilajelor în perioada urmãtoare”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani. Si la Vulcan lucrurile merg bine, iar primarul considerã cã nici nu vor fi probleme.

„Avem firma consililului local, Pregoterm, care va face toate lucrãrile de deszãpezire,  curãtenie si amenajarea teritoriului. Consider cã este dotatã cu utillajele necesare, cu fortã de muncã si am fãcut fatã si pânã acum la toate intemperiile din Vulcan. Avem asigurat stocul de nisip, sare si utilaje si fortã de muncã”, spune Gheorghe  Ile.  Si dacã altii au mai multe utilaje, cei de la Aninoasa spun cã le ajunge unul si îl vor închiria în perioada urmãtoare. „Suntem pregãtiti. Am avut contract cu o firmã de deszãpezire. La sfârsitul sezonului rece din iarnã, l-am încheiat. Acum suntem în procedurã de achizitie de pe SEAP a serviciului. Am identificat  deja societãtile care au pretul rezonabil si cu care ne putem noi încadra, cã la noi este necesarã o singurã masinã care sã rãspândeascã material antiderapant. Urmeazã sã încheiem contractul, avem banii prevãzuti în buget  si suntem pregãtiti”, a afirmat si Nicolae  Dunca, primarul orasului Aninoasa.

Lupeniul nu va fi sub zãpadã, iar de asta ne asigurã primarul Cristian resmeritã, cel care a si fãcut deja inspectia si a verificat cum stã si cu stocurile de material antiderapant, pentru cã pânã la zãpadã, poleiul ar putea sã facã probleme. „Din punct de vedere al deszãpezirii, municipiul Lupeni nu are niciun fel de problemã, în momentul de fatã. Vreau sã vã spun cã nu ne prinde sezonul de iarnã nepregãtiti, sau sã ne ia prin surprindere, cum se întâmpãlã în multe colturi ale tãrii. În momentul de fatã, municipalitatea are un contract în derulare si pentru aceste servicii si chiar în aceste zile am verificat dacã avem stocul de nisip, sare, utilajele în stare de functiune si nu existã niciun fel de problemã”, a adãugat Cristian Resmeritã, primarul din Lupeni.  La Uricani si la Petrila nu stim cum va fi, cã primarii nu au putut fi contactati pe acest subiect.  Si cum toate sunt pregptite, nu mai rãmâne decât sã vinã iarna, cã la munte deja s-a cam instalat. Vom vedea cum va fi pe bune, la prima ninsoare.

Diana Mitrache