Noua Edil Sal Prest Petrila a pierdut un om de bazã – Vasile Costache, catalogat “un real câstig” de Pregoterm Vulcan

Fostul director al falimentarei SC Edil Urban SA Petrila, Vasile Costache, preluat de noua firmã de gospodãrie SC Edil Sal Prest SA, ca inginer sef, a demisionat sãptãmâna trecutã din noua functie si din societate. A fost primit cu bratele deschise de Pregoterm Vulcan: “Nici nu speram la un om cu experienta domnului Costache în gospodãria publicã pentru cã am rãmas putini cei care au lucrat ani de zile în domeniu” – Marius Danci, director Pregoterm SA Vulcan.

Desi s-a aflat la un pas de la a scoate la liman SC Edil Urban SA Petrila, aflatã în insolventã pe o perioadã de patru ani, Vasile Costache, fostul director al societãtii de gospodãrie s-a împotmolit chiar în ultimul an de gratie, Primãria Petrila diminuând pânã aproape de zero întelegerile contractuale cu aceasta.  Astfel în august 2016, firma a fost declaratã falimentarã, drept pentru care s-au delegat serviciile orasului unei firme noi, SC Edil Sal Prest SA Petrila, prin hotãrâre de Consiliu Local. Noul director al acesteia, care este si presedinte al Consiliului de Administratie, consilier judetean Doinita Bãlãnesc, declara la începerea functionãrii societãtii cã se va baza pe fostul director Vasile Costache, catalogându-l un bun cunoscãtor si technician cu experientã al domeniului gospodãriei publice. Astfel, Vasile Costache a fost încadrat în noua societate ca inginer sef. Doar cã sãptãmâna trecutã, dupã circa o lunã si jumãtate de la nasterea firmei, Vasile Costache a demisionat “din motive personale si de sãnãtate”. Ceva s-a întâmplat, ori reprosurile cã nu s-a descurcat cu defunctul Edil Urban, ori stilul de lucru al noii conduceri nu se plia pe personalitatea inginerului sef Costache, încât  s-a produs ruptura. De reamintit cã la momentul înfiintãrii Edil Sal Prest, noul primar al Petrilei, Vasile Jurca, îl cam trãgea de urechi pe fostul director. ”Nu se poate sã se lucreze cum a fãcut cealaltã societate falimentarã, care stãtea doar cu mâna întinsã la Primãrie si la Consilulul Local. Pentru a functiona, a se dezvolta, trebuia sã se zbatã  pentru lucrãri, contracte si putea trãi bine, nu doar sã cearã. De acum, o sã vedeti, va fi altceva si cu totii vom avea de câstigat în Petrila” – a declarat, în 22 august 2016, primarul  Vasile Jurca.

Posibil ca Vasile Costache sã nu fi excelat în management, dar nu se cunosc exact întelegerile contractuale dintre Primãrie si falimentara Edil Urban, în schimb  majoritatea populatiei din Petrila îl cunoastea ca pe un “cal breaz” si îl contacta direct în orice problemã, chiar minorã, iar impresia generalã este/era cã “e bun în ce face si nu te refuzã niciodatã” (ex.Cornel Pop, Petrila). Fostul director si inginer sef Costache a fost primit cu bratele deschise de SC Pregoterm SA Vulcan, care dãduse un anunt de angajare a unui inginer constructor, post vacant. Si Pregoterm se aflã în insolventã-reorganizare si, conform spuselor directorului Marius Danci, poate angaja în limitele organigramei dacã existã posturi vacante. “Pentru mine este un câstig extraordinar Vasile Costache. Aveam un post vacant de inginer constructor, un post “jos”, cum îi spun eu, cu gând sã formez, sã pregãtesc acel inginer pentru sef de sectie în prestarea serviciilor de constructii pentru cã eu fãceam si pe directorul si pe seful de sectie, fãceam pontaje si tot ce se face. Nici nu speram la un om cu experienta domnului Costache în gospodãria publicã pentru cã am rãmas putini cei care au lucrat ani de zile în domeniu, apoi cu dumnealui am colaborat bine de-a lungul timpului. Repet: pentru mine, pentru societate, este un real câstig! Motivele pentru care a plecat de la Petrila nu mã intereseazã” – a declarat directorul Pregoterm SA Vulcan.

Vasile Costache spune cã plecarea sa, demisia, s-a bazat pe probleme strict personale si de sãnãtate si cã nimeni nu este obligat, la un moment dat, sã-l menajeze… Probabil, ca la societatea nouã, SC Edil Sal Prest SA, se lucreazã cu motorele turate la maxim, iar inginerul sef al acesteia, care era Vasile Costache, nu-l ajuta sãnãtatea sã tinã ritmul. Din discutiile purtate cu ambele pãrti pare cã adevãratul motiv al demisiei sã fie “din toate câte putin”: sãnãtate, nemultumire etc. “Nu, nu am avut nici o problemã cu cei de la Petrila. Am plecat din ratiuni personale si de sãnãtate. Am considerat cã dacã pentru un om este un început, pentru altul poate fi un alt început. Da, sunt la Pregoterm Vulcan, sef sector” – a confirmat gospodarul cu vechi state, care nu mai apartine Petrilei, Vasile Costache.

Ileana Firtulescu

4 comentarii la „Noua Edil Sal Prest Petrila a pierdut un om de bazã – Vasile Costache, catalogat “un real câstig” de Pregoterm Vulcan

 • 19 octombrie 2016 la 20:32
  Permalink

  Abureala ….

 • 19 octombrie 2016 la 21:12
  Permalink

  dl costache e un adevarat profesionist si aplecat de scirba neputind indura jigirile directoarei cu curul mare fosta pnl ista si actuala traseista politica oprita temporar in cloaca bobar _jurca…..cum poti inlatura un profesionist sa pui o pipita politica?

 • 20 octombrie 2016 la 19:30
  Permalink

  PROBABIL UN OM CU EXPERIENTA DL COSTACHE N AR FI ACCEPTAT SA DUCA GUNOIUL PE BLAT SI SA L IMPRASTIE PE DEAL ILEGAL ASA CUM FACE FARA SA SE GINDEASCA LA SANATAEA OAMENILOR MOMIRLANCA CU SPONUL CIT USA…….PS SPON=FUND IN LIMBAJ MINERESC

 • 20 noiembrie 2016 la 19:08
  Permalink

  Este o pirdere pentru petrileni.Peste 4 ani,sper sa-i ofere alegatorii alta echipa politica la Petrila.Sa se intoarca si sa repare ce vor distruge politrucii semianalfabeti.Profesional,v-a fi bine la Vulcan,dar cu sufletul tot la petrileni.

Comentariile sunt închise.