Vicepremierul Costin Borc a declarat cã întreprinderile de stat trebuie restructurate pentru a putea functiona. Vicepremierul României nu s-a referit la disponibilizãri, ci la modul de administrare a acestora.

“Cred cã este nevoie de procese de restructurare în toate întreprinderile de stat, în general. Nu mã refer la disponibilizãri de personal, ci la a face ca aceste întreprinderi sã functioneze ca niste masini performante si asta însemanã cu costuri reduse, oameni profesionisti… cu pregãtire profesionalã, cu asigurarea competentelor de care e nevoie.  (…) Trebuie sã treminãm cu influentele politicianiste, cu influentele electorale, sã facem aceste întreprinderi sã functioneze performant. În cazul disponibilizãrilor trebuie, sã se ia decizii în consiliul director. Trebuie fãcute analize: de câti oameni ai nevoie, cât sunt costurile, cât costã acesti oameni, ce competente ai nevoie. Disponibilizãrile nu se fac doar pe cifre”, este de pãrere oficialul de la Bucuresti”, a spus Costin Borc la Târgu Jiu.

Nu este pentru prima datã când vicepremierul României sustine cã societãtile de stat sunt politizate excesiv.

Cel mai clar exemplu este cel al Complexului Energetic Hunedoara, societate în fruntea cãreia s-au aflat de-a lungul anilor directori proveniti din rândul partidelor politice.

Mai exact Partidul Social Democrat a dat aproape toti directorii de la CEH.

Exceptie au fãcut Emil Florut care a venit pe linia ordonantei corporatiste si Constantin Jujan. Cel din urmã a avut însã sustinerea PSD-ului.

Monika BACIU