Pentru cã ploile au distrus, de fiecare datã, locuintele oamenilor din Cartierul Aeroport, autoritãtile locale spun acum cã iau în calcul câteva solutii, iar trei dintre ele urmeazã chiar sã fie analizate de specialisti.

Apa Serv a discutat cu o firmã de specialitate si vrea sã aplice cea mai oportunã solutie, înainte de a face o nouã gresealã, pentru cã acolo a mai fost refãcutã canalizarea si tot nu a preluat canitatea de apã.

„Avem 3 propuneri, dar dacã s-a fãcut o canalizare si totusi când a venit apa mare, am avut din nou inundatii, înseamnã cã este o problemã. Noi, Apa Serv nu ne putem asuma un proiect de genul acesta, cã nu bãgãm 250.000 de euro în pãmânt, iar când vine apa mare, sã inunde din nou. Vrem sã gãsim un institut de proiectare, care sã proiecteze corect, chiar dacã se investesc 300.000 de euro, dar oamenii sã aibã sigurantãa cã acolo nu vor mai fi inundatii”, a declarat Costel  Avram, director general SC Apa Serv.

Propunerile vor fi analizate si apoi se va lua decizia corectã. „Este necsar întocmirea unui studiu. Noi avem cel putin 3 variante. Una ar fi construirea unui canal colector, care sã descarce gravitational, la o cotã corespunzãtoare, în asa fel încât, orice nivel ar avea Jiul, sã descarce fãrã nicio problemã. O altã variantã ar fi construirea unei statii de pompare, care sã descarce peste digul Jiului, indiferent de cota acestuia si construirea unui bazin de retentie. Toate trebuie analizate în urma unui studiu de anvergurã, pentru cã nu ne putem asuma una dintre variante, atâta timp cât nu existã studiul”, a afirmat si Florin Donisã, director tehnic SC Apa Serv Valea Jiului.

Cartierul Aeroport din Petrosani a fost sub ape si acum 8 ani si acum 2 luni, iar oamenii care locuiesc în zona în care blocurile sunt sub nivelul strãzii sunt pur si simplu disperati cã la orice ploaie se vor trezi cu apa în case din nou.

Acum 8 ani a fost refãcut sistemul de canalizare, dar tot nu a prealut debitele uriase din urmã cu aproape douã luni, asa încât soluitia tehnicã trebuie adopotatã justrificat. Pentru asta, o firmã de proiectare va da verdictul si apoi autoritãtile locale, împreunã cu cele judetene, vor gãsi modalitatea de finantare.

Diana Mitrache