Reprezentantii Partidului National Liberal Hunedoara  solicitã public Corpului de Control al premierului efectuarea unui control autentic la CEH si tragerea la raspundere a vinovatilor.

“Din pãcate, incompetenta politrucilor care au pus pe butuci complexul e greu de reparat. Regretãm cã aceastã „perlã” a fost politizatã pânã în mãduva oaselor de administratia PSD, giratã de dl presedinte Laurentiu Nistor. Acum vedem care sunt si consecintele, iar de suferit nu au sefii, multi ca ciupercile dupã ploaie, ci „pãlmasii””, declarã presedintele interimar PNL Hunedoara, Florin Roman.

Presedintele interimar PNL Hunedoara, Florin Roman spune cã PNL sustine respectarea angajamentelor luate de conducerea Complexului, si anume plata salariilor compensatorii, dar cu obligativitatea ca statul, prin Ministerul Energiei sã asigure veniturile în completare pentru personalul disponibilizat, timp de doi ani.

“Respectarea unui contract este farã îndoialã o mãsurã legalã, de bun simt, iar PNL este sustinãtor a întelegerilor între pãrti. La fel de importantã este obligatia CEH de a-si achita datoriile restante cãtre Închideri Mine, astfel încât sã nu genereze alte blocaje. Totodatã PNL Hunedoara considerã cã politicile de protectie a salariatilor trebuie fãcute astfel încât, programul de restructurare a Complexului Energetic sã nu fie compromis si sã asigure continuitatea a câtorva mii de locuri de muncã în judet”, mai spune Florin Roman. Solutia propusã de PNL Hunedoara reorganizãrii CEH si care a fost aplicatã si în cazul Termoelectrica într-o situatie similarã este acordarea, în primã fazã, a 6 salarii compensatorii, iar a doua transã sã facã obiectul unui litigiu în curs, dupã înscrierea disponibilizatilor la masa credalã.

Marius Mitrache