Absolventii claselor a XII-a au sustinut miercuri de dimineatã proba la materia obligatorie a profilului. Majoritatea celor care au iesit primii au fost matematicieni, care au si spus cã se asteaptã la note mari si foarte mari.

„A fost chiar usor. Unele au fost grele, sã zic asa cã la subiectul III a fost mai greu. Trebuia sã asociez rezultatul cu  calculele si nu mi-a dat chiar asa. Sã sper cã e 8,00, sunt încrezãtor cã va fi 8,00”, ne-a spus primul iesit de la examenul de Bacalaureat la Colegiul National de Informaticã Carmen Sylva din Petrosani.

„Am avut M2, dar mi s-a pãrut foarte usor. A fost asemãnãtor cu cele de anul trecut. Un pic  la subiectul II nu sunt absolut sigurã, dar, în rest, eu zic cã am fãcut destul de bine. Sper cã peste 9,50”, ne-a spus o tânãrã absolventã.  „Nu a fost foarte greu, subiectele au fost abordabile. Putin la subiectul III a fost o problemã mai dificilã, dar a mers. Sper la un 10”, a afirmat unul dintre cei mai optimisti absolventi, care acum se pregãteste sã plece la o facultate în Anglia si are nevoie de media 9 la Bacalaureat. În curtea scolii am gãsit si elevi care încercau sã rezolve problema care nu a mers asa cum se asteptau. Bac-ul 2016 continuã vineri, cu ultima probã – la alegere.

În judetul Hunedoara s-au înscris pentru Bacalaureatul din aceastã sesiune 3000 de absolventi, iar 34 dintre ei au sustinut deja proba la limba maternã, restul fiind dintre cei care au dat prima probã la limba românã.

Diana Mitrache