16 femei, de la o firmã de confectii textile din Colonia municipiului Petrosani au protestat, miercuri, dupã terminarea programului. Angajatele au ajuns în pragul disperãrii si asta pentru cã nu si-au mai primit salariile de 6 luni.

Speriate si amenintate cã dacã demisioneazã nu îsi mai primesc restantele salariale, femeile au tot amânat plecarea din societate, însã pânã miercuri, când nesimtirea si aroganta reprezentatului societãtii le-a pus capac.

”Din noiembrie lucrez la aceastã firmã, colegele mele lucreazã chiar de mai mult timp, iar salarii nu ne-a dat din luna martie a acestui an. În ianuarie si februarie ne-au dat cu târâita câte 100-200 de lei, cât a putut, însã de atunci nu am mai primit nici un ban. Au trecut deja 6 luni de zile si noi nu am mai primit nici un leu. Ne tot mint, ca sã mai asteptãm o sãptãmânã, douã, trei însã noi nu mai putem. Azi, când ne-am cerut banii ne-a jignit. Pânã acum ne-am descurcat din banii bãrbatilor dar chiar nu se mai poate asa sã lucrãm degeaba”, a spus o angajatã a societãtii.

Minute în sir angajatele au discutat cu reprezentantul societãtii, însã fãrã vreun succes. Mai mult decât atât, asaltat de nemultumiri omul a adresat injurii femeilor ”Domnul Luca nu vrea sã vorbeascã cu noi si sã ne dea banii. De 6 luni asteptãm tot cu minciuni, cã ne plãteste. Astãzi când am cerut iar banii ne-a spus cã ne dã un sut în fund” a spus o alta angajatã. La societatea Runing Tex SRL, care se ocupã cu confectii textile lucreazã circa 30 de oameni marea majoritate cu forme legale, încadrate cu un salariu minim pe economie. Dupã încidentul de miercuri întreg personalul a demisionat chiar cu riscul de a nu îsi mai recupera banii. Protestatarele au mai spus cã vor merge pânã în pânzele albe pentru a-si face dreptate, iar primul organ la care se vor adresa este Inspectoratul Teritorial de Muncã.

Adina PÃDURARU