Parteneriatul de înfrãtire dintre municipiul Petrosani si orasul Varpalota a trecut la un alt nivel. Dupã înfrãtirea celor douã localitãti a venit rândul unitãtilor de învãtãmânt sã dezvolte programe comune. În acest sens, elevii sectiei de muzicã a Scolii Gimnaziale IG Duca din localitate vor participa la un schimb de experientã în Ungaria.

“Acest parteneriat este rodul înfrãtirii orasului Petrosani cu orasul Varpalota din Ungaria si este una din activitãtile pe care ni le-am dorit vreo doi ani de zile deoacere elevii de la scoala noastrã de muzicã de la sectia de artã au rezultate de exceptie si ne-am dorit foarte tare sã îi ducem si în altfel de competitii si concursuri pentru a cunoaste si alti elevi cu rezultate la fel de deosebite. Sunt recitaluri si concursuri pe diverse teme care se studiazã la nivelul primar si gimnazial la muzicã care, de comun acord, vom face un schimb de bune practici. Vom aseza un regulament de functionare dintre cele douã scoli”, a declarat Nicoleta Demeter, directorul Scolii Gimnaziale IG Duca din Petrosani.

“Mã bucur cã acest parteneriat s-a materializat cu succes, este parte a programului comun ale celor douã orase pentru anul 2016. acest parteneriat va dezvolta foarte mult competitia, cunostinta între entitãtile scolare de muzicã dintre cele douã orase înfrãtite”, a declarat Eduard Wersanski, consilierul primarului municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi. Astfel, urmeazã ca anul acesta între cele douã scoli sã se deruleze mai multe activitãti comune pe linia artei muzicale.

Monika BACIU