Lucrãrile care se desfãsoarã acum în Defileul Jiului, pe artera rutierã, nu necesitã închiderea circulatiei, ca în anii precedenti. Drumarii au fost notificati de constructorii spanioli, dar încã nu au primit undã verde. În plus, vremea nu este prielnicã, deocamdatã, pentru lucrãrile de mai mare amploare.

Nu se poate turna asfalt si nici nu se lucreazã cu efectivã mãrite pe artera din Defileul Jiului, iar CNADR nu a aprobat încã programul de restrictii rutiere pe DN 66. Deocamdatã se circulã doar cu restrictiile impuse pe diverse portiuni de drum, de semafoare, însã circulatia nu va fi întreruptã pânã la începutlul lunii iulie. „Defileul Jiului, pe tronsonul Bumbesti – Petrosani nu se închide  deocamdatã. Se va circula cu restrictii, semaforizare si dirijare. Domnul director Cãtãlin Homor, de la CNADR, în urma informãrii si a solicitãrii constructorului, a dispus sã se mai amâne data la care se va închide tronsonul. Nu sunt conditii acum pentru a efectua toate lucrãrile care se impun atunci când se va închide. Din aceste motive, noi preconizãm cam pe 1 iulie sã fie închis”, a declarat Ion Tudor, sef CNADR Gorj.

Oficialul a mai adãugat, însã, cã restrictiile de circulatie vor fi anuntate cu cel putin o sãptãmânã înainte de a fi instituite, asa încât soferii sã aleagã rutele ocolitoare.

Lucrãrile din Defileul Jiului sunt executate de  firma spaniolã, Copisa, iar proiectul are o valoare de 185 de milioane de lei. Drumul trebuia finalizat pânã în luna decembrie a anului trecut, dar lucrãrile au fost sistate din 15 noiembrie, din cauza vremii nefavorabile. Muncitorii au revenit de curând, iar acum vor sã întrerupã circulatia ca sã poatã lucra, însã, ploile i-au tot oprit.

Diana Mitrache