Dupã ani de zile în care birocratia si-a spus cuvântul, a venit momentul în care formalitãtile au ajuns la final, iar oficialii municipalitãtii de la Petrosani anuntã cã în scurt timp vor începe lucrãrile de introducere a gazului metan în cartierul Colonie. Suma alocatã pentru anul acesta este de 700 de mii de lei.

“Ieri am obtinut ultimul aviz pe proiect, astfel încât intrãm în linie dreaptã cu aceastã lucrare. În maxim douã sãptãmâni vom putea sã scoatem pe SEAP la licitatie aceastã lucrare de introducere a gazului în zona Colonie. Banii deja au fost repartizati în bugetul pe anul acesta. Este vorba de sapte miliarde de lei vechi care au fost alocati pentru aceastã lucrare. La licitatie nu stim care va fi pretul dar noi am alocat în urma studiului pe care îl avem aceastã sumã de bani”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.

Conducta de gaz metan va fi îngropatã, iar în primã fazã va alimenta punctele care sunt în subordinea municipalitãtii, urmând ca mai apoi cei care doresc sã îsi facã bransamentele necesare pentru introducerea gazului metan în locuinte.

“Avizul cuprinde extindere conducta si distributie de presiune medie SRS si extindere conducta gaze naturale cu presiune redusã în localitatea Petrosani strada Titu Maiorescu, strada Cuza Vodã, strada Cãrbunelui, strada Aurel Vlaicu, strada Gheorghe Baritiu, strada Plopilor, strada Dacia si strada Tudor Vladimirescu. Pe aceste strãzi va trece conducta de gaz metan care va fi îngropatã. Demersurile fãcute pentru aceastã lucrare au început cu cîtiva ani buni în urmã însã datoritã schimbãrilor legislative care au apãrut dupã privatizarea companiei de gaz. Solutia juridicã am gãsit-o anul trecut ca sã putem sã introducem gazul metan în zona Colonie. Pe de altã parte toate demersurile le-am fãcut împreunã cu cei de la Medias si de la Tîrgu Mures, biroul pe care E ON Gaz îl are la Petrosani nu are atributii în acest sens, nici de abrobare, nici de alt ceva, ei sunt doar niste primitori si distribuitori de hârtii.  Ultimul demers pe care l-am pornit anul trecut s-a finalizat ieri cînd am primit acest ultim aviz pe proiect. În acest moment prin schimbãrile legislative, noi cã primãrie tragem aceasta conductã magistralã cãtre  obiectivele noastre dar cu acordul nostru toti cei care locuiesc în Colonie se vor putea bransa. Avem statia de colectare selectivã, cantinã socialã, grãdinitã, Scoala 2”, a mai spus sursa citatã.

A fost nevoie de ani de corespondente pentru ca municipalitatea sã primeascã un aviz favorabil, dar dupã atribuirea contractului, lucrãrile vor fi finalizate în câteva luni.

Monika BACIU