S-a dat startul nuntilor, iar viitoarele mirese îsi fac deja pregãtirile. Miresele sunt atente la cele mai mici detalii pentru ca aceastã zi importantã din viata lor sã fie de neuitat. Buchetul miresei este un accesoriu important care atrage privirile. Contrasteazã cu albul rochiei. Dar cum poate o mireasã sã îsi pãstreze buchetul ani si ani asa încât sã îl poatã arãta copiilor si nepotilor ei, si nu în poze? Solutia vine de la douã surori din Petrila.

Anna Maria si Ioana Alexandra au intrat pe o nisã de piatã. Îsi folosesc toatã priceperea si pasiunea pentru a realiza buchete pentru mirese si nu numai, dar din materiale care pot rezista o viatã. Cele douã surori ne explicã de unde a pornit aceastã pasiune.

“Am descoperit aceastã pasiune urmãrind clipuri pe Youtube care mi-au captat atentia vãzând ce se poate realiza din hârtie creponatã. Am pornit de la un simplu trandafir si am ajuns sã realizez diferite buchete si aranjamente pentru ocazii speciale”,  ne spune Anna Maria Boantã. Cele douã surori au ales ca material pentru realizarea aranjamentelor simpla hârtie. Prin talentul si priceperea lor, hârtia este transformatã în artã. Aranjamentele sunt unice, iar pãstrate corespunzãtor pot rezista o viatã.

“Am ales hârtia deoarece, cred cã este ceva mai nou în zona noastrã, iar florile se pot pãstra pentru totdeauna cã o amintitre în aceeasi  formã. Timpul de lucru variazã în functie de dimensiunea buchetului/aranjamentului, de la 5 minute o floare pânã la câteva zile un aranjament. Sortimentele din care pot alege viitoarele mirese sunt variate, de la culoare, dimensiune si pânã la tipul florii”, ne spune Ioana Alexandra Vladislav.

Idei pentru miresele din Valea Jiului

Tinerele care se pregãtesc pentru a face cel mai important pas din viata lor au o alternativã la buchetele realizate din flori naturale. Le pot alege pe cele din hârtie. Sunt la fel de frumoase, dar si mai ieftine.

“Miresele din Valea Jiului îsi doresc sã aibã nunti cât mai inedite si diferite, ceva cât mai unic. Fiind la început, încã nu am reusit sã colaborez cu multe mirese, iar cu oamenii care am colaborat au fost foarte multumiti”, ne mai spune Ioana Alexandra.

Anna Maria s-a cãsãtorit anul trecut, iar la nuntã buchetul de mireasã a fost realizat chiar de ea. De la cocarde, la buchetele domnisoarelor de onoare si pânã la aranjamentele florale de pe mese, toate au fost realizate de ea.

“Toate aranjamentele îmi sunt dragi si le fac cu multã plãcere, dar am unul preferat, un buchet de mireasã. La nunta mea totul a fost realizat de mine, de la aranjamentele de masã, buchetele de domnisoare de onoare, cocarde, aranjamente masina pânã la buchetul de mireasã. A fost un sentiment profund de emotie si fericire”,  ne spune Anna Maria. Valea Jiului încã nu este pregãtitã pentru astfel de aranjamente florale, indiferent cã vorbim de un buchet pentru o zi aniversarã, dar cele douã surori nu renuntã la pasiunea lor si vor sã convingã oamenii cã aceste buchete pot fi în sine o surprizã.

“Este destul de greu sã intri pe piatã, mai ales în Valea Jiului, pentru cã majoritatea oamenilor opteazã pentru florile naturale. Nu am întâlnit încã, aici, persoane care fac arajamente din hârtie, decât pe youtube, dar mi-ar plãcea sã întâlnesc persoane care au aceeasi pasiune ca si mine, de la care as putea învãta mult mai multe”, ne mai spune Ioana Alexandra. Tinerele realizeazã buchete pentru orice ocazie, iar oricine poate sã se inspire din ideile lor.  “Încã nu m-am gândit sã fac o afacere din asta, am colaborat doar local si am fãcut diverse buchete si aranjamente pentru cunostiinte, prieteni, cadouri. Deocamdatã este doar o pasiune, dar cred cã, dacã lumea ar fi interesatã, as putea face o afacere din asta”, ne mai spun fetele. Asadar, dacã vreti sã oferiti cuiva un buchet de flori inedit sau dacã aveti planuri de nuntã, florile realizate din hârtie pot fi varianta ieftinã si durabilã la aranjamentele naturale.

Monika BACIU