Cetatea Regalã a Hategului, descoperitã la cros

Douã zile mai au la dispozitie iubitorii de alergare pentru a se înscrie la un eveniment derulat în Tara Hategului, în urma cãruia, pe lângã miscare, participatii pot descoperi istoria regiunii.

Crosul va avea loc în perioada 22 – 23 aprilie 2016 si este organizat pe traseul de acces la ruinele Cetãtii Regale a Hategului, traseu realizat de voluntari în anii trecuti. Competitia este structuratã pe douã sectiuni, una adresatã copiilor si cealaltã adultilor. Astfel, Minicrosul „Adaconi” va avea loc pe 22 aprilie de la ora 10 în Pãdurea Hategului si este organizat în parteneriat cu Colegiul National „I.C. Brãtianu” Hateg.  Crosul Cavalerilor „Geraico” se va desfãsura sâmbãtã, 23 aprilie, pe o distantã de aprox. 7 kilometri si se adreseazã adultilor. Startul va fi dat de la Popasul Zimbrul si va urma traseul pânã la Cetatea Regalã si apoi pânã în centrul Orasului Hateg.  Cele douã sectiuni se vor desfãsura pe câte trei categorii de vârstã. Pentru fiecare categorie de vârstã vor fi premiati câstigãtorii locurilor I, II si III. Concurentii se vor putea înscrie doar la una dintre cele douã sectiuni, pânã pe data de 09 aprilie 2016. Totodatã, formulare de înscriere se gãsesc si la sediul Geoparcului Dinozaurilor Tara Hategului din Hateg.

Evenimentul este sustinut de Geoparcul Dinozaurilor Tara Hategului si Asociatia Drag de Hateg, în parteneriat cu Directia Judeteanã pentru Sport si Tineret Hunedoara, Colegiul National „I.C. Brãtianu” Hateg, Primãria orasului Hateg si Centrul de Resurse pentru Actiune Localã.

  1. Gânju
Advertisements