De la est, la vest, Valea Jiului a devenit un adevãrat santier. De la Petrila si pânã la Uricani, peste tot au loc lucrãri de asfaltare, montare de borduri.

Temperaturile au crescut, iar edilii au demarat lucrãrile anuale de întretinere a drumurilor si nu numai. Cetãtenii însã sunt mai aprigi si pun toate aceste lucrãri pe seama campaniei electrorale care se apropie.

“Noroc cã vin alegerile. Odatã la patru ani se asflateazã peste tot. dacã sunt asa de harnici în prag de alegeri am fi bucurosi dacã ne-ar chema la vot în fiecare an poate asa am avea si noi fabrici, nu doar strãzi asfaltate”, spune un internaut.

La Vulcan, lucrãrile cele mai intense sunt în zona liceului. Acolo se lucreazã la modernizarea trotuarului si nu numai, iar primarul Gheorghe Ile sustine cã faptul cã lucrãrile au demarat acum este o coincidentã.

“Cã Vulcanul este iarãsi în plin santier si, peste putin timp se apropie alegerile, este doar o simplã coincidentã. Ce-ar fi trebuit sã fac? Sã dispun oprirea tuturor proiectelor de dezvoltare din Vulcan, doar pentru cã vin alegerile ? Alegerile vin si pleacã, dar problemele comunitãtii noastre, tot trebuie sã le rezolvãm”,  spune Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.

Si la Lupeni au loc lucrãri de asfaltare, dar si în celelalte localitãti ale Vãii Jiului. Nici Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani nu a scãpat de critici, iar acesta a tinut sã precizeze cã toate lucrãrile sunt cuprinse în programul anual de investitii.

“Agenda lucrãrilor publice este actualizatã si completatã de la an la an de cãtre Consiliul Local iar lucrãrile de amploare demarate îsi urmeazã cursul lor care poate cuprinde perioade de implementare de la câteva luni la câtiva ani, în functie de complexitate. Proiectele pe care le derulãm – de la data aprobãrii si finantãrii lor pânã la finalizare au un istoric, un grafic de lucrãri care da, poate coincide cu perioada în care ne aflãm. Ceea ce fac în calitate de primar în exercitiu este sã urmãresc respectarea derulãrii acestor lucrãri conform cerintelor tehnice si economice pe toatã durata mandatului meu”,  spunea în urmã cu câteva sãptãmâni, primarul municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi.

Monika BACIU