Societatea Nationalã de Închideri Mine Valea Jiului vinde peste 1000 de tone de deseuri feroase si neferoase. Anuntul a fost publicat pe Bursa Românã de Mãrfuri, iar deseurile provind din casarea sau dezmembrarea unor echipamente care nu mai sunt utile.
“Da, încercãm sã vindem aceste deseuri printr-o procedurã absolut legalã. Existã piese de schimb, utilaje care sunt casate sau dezmembrate, iar din aceastea rezultã anumite cantitãti de deseuri. La fiecare unitate minierã se centralizeazã aceste deseuri pe care încercãm sã le valorificãm prin Bursa Românã de Mãrfuri. Este o operatiune absolut legalã”, a declarat Aurel Anghel, directorul general al SNÎMVJ.
Reprezentantii Societãtii Nationale de Închideri Mine Valea Jiului încearcã sã obtinã din valorificarea celor peste 1000 de tone de deseuri feroase si neferoase suma de 280 de mii de dolari.
“Problema este cã pretul a scãzut foarte mult. Noi am cerut pretul de la ultima achizitie”, a mai precizat sursa citatã. Astfel, societatea cautã sã vândã deseuri feroase si neferoase de la mina Paroseni, în cantitate de 257,86 t, iar valoarea este evaluatã la suma de 62.200 USD. Cea mai mare cantitate de deseuri ar urma sã fie valorificatã de la Mina Petrila. Unitatea minierã s-a închis, iar de aici au fost adunate 644,41 tone de deseuri, evaluate la 178.685 dolari. La mina Uricani au fost identificate cele mai putine materiale feroase si neferoase ce ar urma sã fie vândute. Doar 156,775 de tone în sumã de 39.600 de dolari ar putea fi vândute aici.
Monika BACIU